Kies uw taal

Bestuurders bedrijfswagens rijden vaak te hard

Bestuurders bedrijfswagens rijden vaak te hard

Het aantal bedrijfswagens in Nederland groeit, onder andere door de stijgende e-commerce. Ook het aantal boetes neemt toe, bijvoorbeeld door parkeer- of rijgedrag. Ruim de helft van de bestuurders van bedrijfswagens rijdt te hard.

Onderzoek

Verizon Connect heeft onderzoek gedaan onder 816 Nederlandse bestuurders van bedrijfsvoertuigen. Hieruit blijkt dat de bestuurders niet altijd een nette rijstijl aan houden. Ruim 55 procent rijdt buiten de bebouwde kom weleens te hard. Binnen de bebouwde kom is dit 37,3 procent. In 44,1 procent van de gevallen hebben de bestuurders het niet in de gaten dat ze hard rijden, of ze passen zich aan aan het overige verkeer (42,2 procent).

Rijgedrag stimuleren

Een derde van de bestuurders heeft weleens een boete gehad wegens rij- of parkeergedrag. Om dit te voorkomen zou u de bedrijfsnaam op het busje kunnen zetten: 68,3 procent is zich dan extra bewust van het rijgedrag. Een andere manier is het belonen van goed gedrag. Hiervoor moeten werkgevers wel kunnen inzien hoe bestuurders rijden. Een hulpmiddel hiervoor is een voertuigvolgsysteem. Hiermee kan het aantal gereden kilometers geregistreerd worden en kan men zien welke route er met de auto is afgelegd.

Voertuigvolgsysteem

Bijna geen van de ondervraagden staat negatief tegenover een voertuigvolgsysteem (nog geen 3 procent). Zelfs 66,7 procent vindt het prima te vinden als de werkgever het rijgedrag zou controleren, omdat ze bijvoorbeeld willen weten of hun eigen rijgedrag veilig is (61,4 procent). Ook voor een realistische planning (33,2 procent) is een voertuigvolgsysteem een ideaal hulpmiddel.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding