Kies uw taal

De Youngtimer

Voor zakelijke rijders het gat in de markt

De youngtimer. Voor zakelijke rijders is het een gat in de markt. Bij zakelijke auto’s kunt u ervoor kiezen om bijtelling te betalen of rittenregistratie bij te houden. Een auto van 15 jaar of ouder biedt veel fiscale voordelen, waardoor het bedrag van de bijtelling laag uit kan vallen. Heeft u dus geen behoefte aan een auto met de nieuwste hi-tech snufjes, kan een youngtimer heel wat schelen in de portemonnee.

Populariteit youngtimers
Momenteel zijn er ruim 28.000 youngtimers in Nederland die zakelijk geregistreerd staan. Dit aantal is met bijna 50% gestegen ten opzichte van het aantal youngtimers drie jaar geleden. Toen reden er 19.000 zakelijk geregistreerde youngtimers rond. Het aantal youngtimers dat zakelijk geregistreerd staat pakt waarschijnlijk nog hoger uit, aangezien de zakelijke auto’s van zzp’ers niet geregistreerd staan. Dit zijn naar schatting zo’n 20.000 niet-geregistreerde auto’s, waar veel Mercedessen, BMW’s en Audi’s tussen zitten, waarvan een onbekend aantal youngtimers zijn.

Waarom een youngtimer?
In vergelijking met volledig elektrische auto’s – hiervan rijden er 17.000 rond in Nederland – kiest men steeds vaker voor een youngtimer. De lage bijtelling is aantrekkelijk en zorgt ervoor dat vooral  ondernemers hier de voorkeur aan geven. Procentueel gezien wordt er meer bijtelling betaald voor een youngtimer: 35%, tegenover 22% voor een nieuwe auto. De 35% bijtelling wordt echter betaalt over de dagwaarde van het voertuig, in tegenstelling tot de 22% bijtelling bij nieuwe auto’s. Daar wordt uitgegaan van de nieuwwaarde van het voertuig. Kiest u ervoor om een nieuwe Mercedes Benz uit de S-klasse aan te schaffen, is de nieuwwaarde minimaal  €100.000,-. De dagwaarde van een oude Mercedes Benz uit 2001 met 40.000 kilometer op de teller is een kleine €18.000. Op deze manier kunt u jaarlijks honderden, zo niet duizenden euro’s besparen.

Ondernemers kiezen voor een youngtimer
De youngtimers zijn met name populair bij ondernemers. Van de ruim 28.000 geregistreerde youngtimers, is de auto in zo’n 98% van de gevallen eigendom van de ondernemer zelf. Het gaat hierbij dus niet om een (lease) auto van de zaak, maar ‘auto van de eigen zaak’. Het enige nadeel is dat het risico op reparatiekosten hoog is bij oude auto’s. Dit is ook de reden dat leasemaatschappijen over het algemeen geen youngtimers aanbieden.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding