Kies uw taal

Fiscus wijst bezwaren vanwege weinig privégebruik af

Vorig jaar hebben bijna 2000 ondernemers bezwaar aangetekend bij de Belastingdienst. De ondernemers vonden dat zij teveel BTW betaalden voor het privégebruik van hun bedrijfsauto. De Belastingdienst heeft alle bezwaren afgewezen, omdat de bewijslast niet voldoende bleek.

 

Hoge Raad

In totaal kozen 1874 ondernemers er vorig jaar voor om geen kilometerregistratie bij te houden. In plaats daarvan betaalden zij een vast percentage (2,7 procent) van de cataloguswaarde van de auto. Veel ondernemers vonden dit bedrag te hoog en hebben van de Hoge Raad een kans gekregen om beroep aan te tekenen, mits zij goed konden onderbouwen hoeveel privé-kilometers ze hadden gereden.

 

Individueel gewogen

In totaal zijn er door de jaren heen, sinds de invoering van de forfaitaire BTW-heffing in 2011, zo’n twee miljoen bezwaren van ondernemers binnengekomen bij de fiscus. Slechts 1874 mensen hebben uiteindelijk alsnog bezwaar ingediend. ”Allemaal zijn ze individueel afgewogen en afgewezen’’, vertelt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. Er kon niet met bewijs aangetoond worden hoeveel kilometers met de auto privé waren gereden. Met een kilometerregistratiesysteem kunt u nauwkeurig bijhouden hoeveel kilometers u zakelijk en privé met de auto heeft gereden.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding