Kies uw taal

Scooter beveiligen

Scooter beveiligen

In Nederland worden er dagelijks zo’n 40 scooters gestolen. Vooral Vespa’s zijn geliefde items bij het dievengilde. Scooters die gestolen worden, worden meestal verhandeld en naar de andere kant van het land gestuurd. Van alle scooters die ongevraagd van eigenaar wisselden, blijft 75 procent vermist. De overige 25 procent wordt vaak teruggevonden door een ingebouwde GPS tracker in de scooter en door het werk van de politie. Misschien is uw scooter zelf al een keer gestolen. Hoe kunt u de scooter beveiligen naast de sloten die u al gebruikt?

Scooter GPS Tracker

Misschien wel de belangrijkste tip om een scooter te beveiligen is het plaatsen van een GPS tracker in de scooter. Zo weet u altijd waar de scooter is, ontvangt u alarmmeldingen bij sabotage of diefstal en kiest u zelf een pakket dat voldoet aan uw wensen en behoeften.

Vastzetten

Zet je scooter niet alleen op slot, maar bevestig de scooter ook aan een boom, rek of lantaarnpaal. Alleen een slot is niet genoeg, want uw scooter wordt zo opgetild en op een ‘veilige plek’ wordt het slot eraf gehaald.

Binnen parkeren

Zet je scooter in een schuur indien mogelijk. In de voortuin parkeren lijkt handig, maar ook hier heb je niet altijd het zicht op. Dieven zullen ook kijken of er niemand in de buurt is of niemand voor het raam staat en slaan direct hun slag wanneer het rustig is.

Een goed slot

Zet je scooter altijd op het stuurslot, zodat dieven geen rechte stukken kunnen rijden, maar alleen met een bocht. Zorg daarnaast voor een goed ringslot of schijfremslot om je scooter goed te beveiligen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding