Kies uw taal

Connectiviteit belangrijke reden bij aanschaf auto

De consument hecht steeds meer waarde aan infotainmentsystemen voor in de auto. Denk hierbij aan systemen als Android Auto en Apple CarPlay. Strategy Analytics deed onderzoek naar het gebruik van dit soort apparatuur in de auto, dat ervoor zorgt dat u smartphonefuncties in de auto kunt gebruiken.

 

Onderzoek

Voor het onderzoek werden 100 Android Auto-gebruikers en 100 Apple CarPlay-gebruikers ondervraagd om een goed beeld te geven van de behoeften naar Android Auto en Apple CarPlay. Van de 200 respondenten geeft 85 procent aan tevreden of zeer tevreden te zijn over het systeem. Zelfs twintig procent geeft aan een auto niet te overwegen als er geen functie aanwezig is om de smartphone met de auto te verbinden.

 

Smartphone koppelen

Platforms als Android Auto en Apple CarPlay zorgen ervoor dat smartphones gekoppeld kunnen worden aan de auto. Hierdoor worden er een aantal apps en diensten van de telefoon in de auto getoond, zoals muziek en navigatie. Ook kunnen gebruikers via spraakbediening bijvoorbeeld berichten beluisteren of versturen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding