Kies uw taal

Mark Stroop haalt met TrackJack gestolen auto’s terug uit Irak

Toen autoverhuurder Mark Stroop erachter kwam dat zijn twee cabrio’s mee waren genomen naar Irak, heeft hij deze teruggevonden met TrackJack. Aangezien de voertuigen niet verzekerd zijn, zat er voor Mark maar één ding op, de auto’s terughalen. Gisteren in RTL Late Night deed Mark Stroop uitgebreid verslag.

GPS locaties bekend en nu op weg naar Irak

Via het track & trace-systeem van TrackJack zag Stroop afgelopen september tot zijn schrik dat de Opel Cascada en Volkswagen Golf in Turkije rondreden, terwijl ze de dag erna terug moesten zijn. Het werd nog gekker toen ze via Syrië de grens met Irak overgingen, vertelt hij in het AD.

Met een Koerdische Nederlander trok Stroop naar Irak waar hij op zoek ging naar ‘Sherzad en Mehmed,’ die de auto’s van hem gehuurd hadden. Via zijn Koerdische begeleider, en een kennis van hem die “ook even een kalashnikov op de achterbank” gooide, kwam Stroop al snel bij de plaatselijke politie uit. “Dat hadden ze nog nooit gezien, een Nederlander die even z’n gestolen auto’s kwam zoeken,” zegt Stroop. “Daarom waren ze wel geneigd te helpen.”

Drie dagen lang was Stroop bezig om stempels te verzamelen bij allerlei instanties, maar uiteindelijk had het resultaat. Heel Koerdistan keek uit naar de auto’s en toen Stroop op de terugweg naar Nederland was, kwam het goede nieuws: de wagens waren gevonden.

Politie en onderhandelingen

Het avontuur was echter nog niet voorbij, want toen Stroop in november terugging om de auto’s op te halen, ging de kapitein van de militaire politie zich met de zaak bemoeien. Dief Sherzad bleek een neef van de politieman en hij wilde voorkomen dat de dief de cel in moest.

“Sherzad bleek 15 jaar gevangenisstraf te krijgen. Ik heb toen uitgelegd dat ik 10.000 dollar aan kosten had gemaakt. Daarvan wilden ze na een dag onderhandelen 7.000 betalen. Toen ik daar uiteindelijk maar mee instemde, ik wilde ten slotte ook levend weg, veranderde de sfeer compléét: we kregen zelfs nog een lunch aangeboden.”

GPS track & trace van TrackJack

“Wat fijn om te zien dat TrackJack heeft meegedragen aan het terugvinden van de voertuigen en dat Mark Stroop hier verslag over heeft gedaan. Helaas is autodiefstal een veel voorkomend probleem in ons land, maar gelukkig hebben heeft TrackJack al veel mogen bijdragen in het terugvinden van gestolen voertuigen”, aldus W. Hofman, manager marketing en sales bij TrackJack Europe.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding