Kies uw taal

Waarom zou je een ritregistratiesysteem met keurmerk aanschaffen?

Geschreven door TrackJack

Is een veel gestelde vraag. Sinds november 2014 heeft de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen een keurmerk op de markt gebracht waar een aantal ritregistratieleveranciers op gecertificeerd zijn. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van een keurmerk? En welk voordeel biedt het u?

Een bevestiging van kwaliteit

U kiest niet zomaar een leverancier in ritregistratieoplossingen. U wilt er zeker van zijn dat de kwaliteit en de functionaliteiten overeenkomen met uw wensen. De basis voor de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen is een onafhankelijk en kwalitatief keurmerk op de markt brengen. Met dit keurmerk bent u verzekert van een kwalitatieve ritregistratie en weet u dat deze voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Ritregistratie keurmerk

Het vergemakkelijkt uw selectie

Momenteel zijn er veel aanbieders op de markt van ritregistratiesystemen – een kleine 100 – waarbij u niet direct inzichtelijk heeft welke merken behoren tot de professionele en erkende leveranciers. Een keurmerkcertificaat helpt u in deze keuze. Momenteel beschikken een aantal merken over het keurmerkcertificaat, wat een fractie is van het totaal aantal leveranciers. Maak gebruik van dit handvat voor het selecteren van de juiste leverancier.

Controleverlichting door de Belastingdienst

Ook de Belastingdienst is op de hoogte van dit keurmerk en heeft extra personeel aangenomen om de handhaving van de ritadministratie te verhogen. De Belastingcontroleur kent het keurmerk waardoor een verlichte controle kan plaatsvinden. Alle eisen vanuit de Belastingdienst zijn immers al opgenomen in het gecertificeerde ritregistratiesysteem.

De Privacy van de berijder is gewaarborgd

Een essentieel onderdeel in het keurmerk. Het is van groot belang dat de privé ritten van de berijder bijvoorbeeld niet inzichtelijk zijn voor de werkgever indien de berijder hier geen toestemming voor heeft gegeven. Daarnaast dient de berijder op de hoogte te worden gesteld van het ritregistratiesysteem in het voertuig en gelden er meer regels met betrekking tot de privacy. Deze regels zijn opgenomen in het Privacy Protocol van de keurmerkorganisatie RitRegistratieSystemen, opgesteld door dhr. A. Singewald (privacy.nl)

De ritregistratieleverancier is betrouwbaar

Daarnaast dient de leverancier te voldoen aan strenge eisen. Hierdoor bent u er onder andere van verzekerd dat de continuïteit van de ritregistratieleverancier goed is georganiseerd.

Veilige ritregistratie

U bereidt zich voor op nieuwe regelgeving

Een gestaffelde bijtelling is een nieuwe regelgeving welke haar intreden (mogelijk) vanaf 2015 zal krijgen. Om gebruik te kunnen maken van deze regelgeving is het toepassen van een gecertificeerd ritregistratiesysteem van belang.
Met de gestaffelde bijtelling wordt er bijtelling berekend over het aantal privé gereden kilometers dat verwerkt is in een staffel. Momenteel worden de mogelijkheden van een gestaffelde bijtelling nog besproken.

Vele voordelen… 

Samenvattend biedt het keurmerkcertificaat voor ritregistratiesystemen veel voordelen waarvan u kunt profiteren. Voor €5,75 per maand beschikt u al over een gecertificeerde ritregistratie met de TrackJack PRO Fiscaal.

Mocht u meer informatie wensen omtrent het keurmerk, dan adviseren wij u hier graag verder in via T: 010-8200190.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding