Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Wegen naar Verandering: Verkiezingsuitslag 2023

Geschreven door Ralph

De verkiezingen zijn weer geweest en de uitslag is inmiddels bekend. Naast de VVD leverde alle andere zittende partijen ook in. De PVV is na de verkiezingen de grootse partij gebleken, de BBB groeide in zetels en NSC van Pieter Omtzigt won ook 20 zetels. De uitslag van de verkiezingen kan er wel eens voor gaan zorgen dat er het een en ander gaat veranderen op de weg. De vorige kabinetten gaven erg veel om klimaatdoelstellingen, maar de partijen die nu als grootste naar voren zijn gekomen, geven daar veel minder om. Maar wat zeggen de partijen met de meeste zetels nou over mobiliteit?

PVV

Laten we beginnen met de grootste partij van de afgelopen verkiezingen, de PVV. De partij van Geert Wilders wil de accijnzen op brandstoffen verlagen en de maximumsnelheden op de snelwegen terug brengen naar 130 km/u of zelfs verhogen naar 140 km/u. Verder willen ze afscheid nemen van de milieuzones. Eigenlijk willen ze alle klimaatmaatregelen laten voor wat het is.

VVD

De VVD heeft aardig wat zetels in moeten leveren tijdens de afgelopen verkiezingen, maar blijft een grote partij. De VVD wil net als de PVV minder accijnzen op brandstof. De maximumsnelheid mag weer verhoogd worden naar 130 km/u, mits de veiligheid en uitstoot dit toelaat. Over het rekeningrijden zijn ze redelijk neutraal. Ze zijn daar niet groot fan van, maar keren zich daar ook niet tegen.

NSC

Dat Pieter Omtzigt goed in zijn werk is blijkt maar weer uit de afgelopen verkiezingen. Zo hebben ze 4 keer meer zetels dan het CDA, de partij waar Omtzigt ook heeft gezeten. Bij het NSC zijn ze tegen kilometerheffing en als het aan hun ligt gaan EV-rijders ook belasting betalen. De brandstofprijzen moeten vergelijkbaar worden met die in Duitsland en België.

BBB

De BBB van Caroline van der Plas lijkt een kleine partij met maar 7 zetels. Er moet alleen niet vergeten worden dat de BBB in de eerste kamer maar liefst 14 zetels heeft. De BBB wil echter ook de snelheid verhogen naar 130 km/u en is tegen het rekeningrijden.

 

Als je kijkt naar wat bovenstaande partijen vinden kan je enige veranderingen in de mobiliteit aan zien komen. Het is nog niet duidelijk welke partijen de coalitie gaan vormen. Daarnaast is het tijdens de verkiezingen goed om alle plannen te delen, maar alle plannen er doorheen krijgen is een volgende stap. We moeten dus nog maar zien wat er allemaal gaat veranderen.

Met rittenregistratie van TrackJack altijd met zekerheid de weg op

Of er nou wel of geen veranderingen komen in de mobiliteit, met TrackJack ga je altijd met een zeker gevoel de weg op. Met de rittenregistratie van TrackJack bent u altijd verzekerd van een volledig sluitende rittenregistratie volgens de eisen van Belastingdienst. U bent verder altijd op de hoogte van de laatste locaties van uw voertuig en u krijgt inzicht in rijgedrag en de CO2-uitstoot van uw voertuig.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding