Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Bestuurders van elektrische auto’s zijn erg tevreden

Geschreven door Michelle

Het rijden in een elektrische auto blijkt enorm goed te bevallen, zo blijkt uit een onderzoek van Shell Recharge EV Driver Survey. De cijfers die uit dit onderzoek zijn gekomen geven een erg duidelijk beeld over hoe tevreden EV bestuurders zijn. Onder de respondenten geeft 98% van de bestuurders aan dat zijn of haar volgende auto ook een elektrische auto zal zijn.

Dit onderzoek is gehouden onder 25.000 eigenaren van elektrische auto’s. Dit zijn bestuurders vanuit meerdere Europese landen. Zo werden er bestuurders uit Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Engeland en Italië gevraagd om mee te doen aan dit onderzoek. Uiteindelijk bleek er dus maar 2% van de 25.000 mensen aan te geven dat de volgende auto die ze aanschaffen een benzine- of dieselmotor heeft. Naast deze opvallende cijfers zijn er meer interessante dingen naar voren gekomen in dit onderzoek.

Grootste angst blijkt mee te vallen

De grootste angst onder elektrisch rijden blijkt mee te vallen. Dit was de angst voor een te kleine actieradius. Zo gaf in 2022 ruim 60% aan dat ze bezorgd waren over een te beperkte actieradius. In 2023 is dit percentage gezakt naar nog maar 50%. Het enige kantelpuntje aan deze cijfers is dat dit cijfers zijn van bestuurders die al elektrisch rijden. De kans dat niet EV-bestuurders grotere bezorgdheid hebben over een te klein actieradius is aanwezig.

Andere interessante feiten die uit het onderzoek komen

Uit het onderzoek zijn ook interessante getallen gekomen over het laadgedrag van de Europese rijder. Zo gaat het bijvoorbeeld over hoeveel bestuurders het voertuig dagelijks moeten laden. In 2022 was dit nog 21% en dat is in 2023 gestegen naar 47%. Verder geeft 56% van de deelnemers van het onderzoek aan thuis een laadpaal hebben. Dit betekent automatisch dat 44% de auto op een andere manier of plek oplaadt. Van deze 44% laadt 16% de auto op een openbare plek op en 15% thuis via het stopcontact.

Wat ook een interessant gegeven is, is dat het percentage van bestuurders dat de auto bij thuiskomst meteen aan de oplader legt is gedaald. In 2022 was het 28% die de auto meteen aan op de laadpaal legde. In 2023 is dit percentage met 5% gedaald naar 23%.

Rittenregistratie voor in elke auto

Met het rittenregistratiesysteem van TrackJack gaat u altijd zorgeloos de weg op. Dit systeem kan worden ingebouwd in elke auto en zorgt voor een 100% sluitende rittenregistratie. Met dit systeem kan je alle gereden ritten en kilometers gemakkelijk inzien en dat alles volgens de eisen van de Belastingdienst. Ook hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over waar uw voertuig zich bevindt, omdat u altijd de laatste locaties van het voertuig kan inzien.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding