Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

hypermilen ritregistratie

Hypermilen: extra zuinig met je brandstof

Geschreven door Jim

Door de hoge benzineprijzen van tegenwoordig willen autobestuurders zo lang mogelijk met de brandstof doen. Op deze manier hoeven ze minder vaak te tanken. Dit doen veel bestuurders met het hypermilen. Maar wat houdt de term hypermilen nu precies in en hoe doe je het?

Extreme hypermilers besparen al snel meer dan tientallen liters brandstof met technieken om zuiniger te rijden. Dit doen ze door het maximale uit een liter brandstof te halen. Met een paar simpele tips kun je al snel verandering zien in het brandstofverbruik.

Wat doen hypermilers?

Hypermilers zijn constant bezig met het zo weinig en zuinig mogelijk autorijden. Als de auto kan worden vervangen door een ander vervoermiddel om van A naar B te komen, dan doen ze dat. Indien dit niet mogelijk is, stippelen ze van tevoren een route uit waarbij ze zo min mogelijk hoeven te remmen en de snelheid te hoeven onderbreken. Door het behouden van de snelheid en zo weinig mogelijk te remmen, kan je langer doen met een liter brandstof.

Een auto kan ook worden klaargemaakt om het hypermilen zo effectief mogelijk te maken. Denk hierbij aan de juiste bandenspanning, zodat de auto zo goed mogelijk kan rollen. Het gewicht heeft ook nog invloed op het brandstofverbruik. Hierom rijden hypermilers het liefst met zo min mogelijk bagage of passagiers.

Hoe stellen hypermilers zich op in het verkeer?

Hypermilers zullen nooit dicht op de auto voor hen rijden. Op deze manier hoeven ze minder snel te reageren op wat er vlak voor hun gebeurt. Ze zullen vaak een lage snelheid aanhouden, omdat je op die manier minder verbruikt dan bij een hoge snelheid.

Met het parkeren van de auto houden hypermilers ook met van alles rekening. Zo parkeren ze vaak met de voorkant van de auto in de zon zodat ze de verwarming niet hoeven te gebruiken bij terugkomst bij de auto. In de zomer zullen ze vaak een plek in de schaduw zoeken en ze zoeken makkelijke parkeerplekken om zo min mogelijk te corrigeren als het niet in één keer lukt.

Slipstreamen

Het gebruiken van de slipstream wordt niet alleen gebruikt in de autosport. In het normale verkeer gebeurt dit ook, maar dan met andere doeleinden. In de autosport rijden de auto’s vlak achter elkaar om een hogere snelheid te halen. In het verkeer kunnen hypermilers deze techniek gebruiken om zo min mogelijk te verbruiken. Als je dicht op de auto voor je rijdt, kun je de verstoorde luchtstroom gebruiken om het verbruik te verlagen.

Deze manier van hypermilen is echter wel wel gevaarlijk. Om het effectief te doen moet de auto dicht achter zijn voorganger rijden. Door heel dicht achter je voorganger te rijden, wordt het anticiperen op onverwachte situaties moeilijker waardoor dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Verstandige hypermilers vermijden deze techniek en raden ook anderen af om deze techniek te gebruiken.

 

De GPS Tracker voor inzicht in uw rijgedrag

Bent u benieuwd naar uw eigen rijgedrag? Met de GPS Tracker van TrackJack kunt u inzicht krijgen in uw eigen rijgedrag. Met de optie Green Driving kunt u via uw eigen account of in de app gegevens zien als hoe vaak er scherpe bochten worden genomen, hard wordt geremd en snel wordt opgetrokken. Daarnaast heeft u ook altijd en overal GPS locaties en diefstal- en sabotagemeldingen.


Bron: AD.nl 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding