Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

elektrisch overstappen gpstracker

Benzinerijder wil niet overstappen naar elektrisch

Geschreven door Michelle

Het grootste deel van de Nederlanders die met een benzineauto rijdt, wil niet overstappen naar elektrisch. Ondanks prijsdalingen, subsidies en gestegen brandstofprijzen is het nog niet aantrekkelijk genoeg. Dit blijkt uit onderzoek van Gaspedaal.nl en Autotrack dat onder 2000 Nederlanders werd gehouden.

Het ziet er niet naar uit dat veel mensen een overstap naar een elektrische auto zien zitten. 96% van de ondervraagden zegt niet van plan te zijn om over te stappen. De voornaamste reden hiervoor is de hoge aanschafprijs. Andere redenen die worden genoemd zijn de accuconditie en de actieradius. De overheid probeert door middel van subsidies de consumenten over te halen. De subsidies voor tweedehands auto’s is € 2000 en voor nieuwe elektrische auto’s € 2900. Ondanks deze subsidies is de vraagprijs dus nog steeds te hoog voor de meeste consumenten.

Elektrisch rijden in de toekomst minder voordelig

Elektrisch rijden wordt in de toekomst financieel minder voordelig. Expert van Gaspedaal.nl, Jan Verweij, legt uit: “Er is nog veel onzeker rondom de toekomst van elektrisch rijden in Nederland. Nu zijn elektrische auto’s vrijgesteld van wegenbelasting, maar het plan is dat vanaf 2026 af te schaffen. Ook gaat de bijtelling over drie jaar omhoog van 16 naar 22 procent. Dat maakt elektrische auto’s er niet aantrekkelijker op en dat zien wij in onze cijfers terug.”

Subsidiepot minder snel leeg dan vorig jaar

In de maand augustus werd er met maar liefst 50% minder gezocht naar elektrische auto’s dan naar benzineauto’s. Het is dan ook niet verrassend dat de Nederlandse subsidiepot voor elektrische auto’s minder snel leeg gaat dan vorig jaar. Eind augustus 2023 is nog 50% van het budget voor nieuwe auto’s beschikbaar. Eind mei 2022 was het budget voor de nieuwe elektrische auto’s al op. Voor gebruikte elektrische auto’s was er eind augustus 2023 nog 31% over van de subsidiepot. Deze pot was in 2022 begin augustus al leeg.

4,5% van de auto’s in Nederland is elektrisch

In Nederland is 4,5% van de auto’s volledig elektrisch. De kans dat dit zo snel stijgt zoals de overheid wil, is dus klein. Wetgeving gaat er komende jaren toch voor zorgen dat de mensen steeds minder keus hebben. Zo mag er in 2035 in EU-landen geen enkele nieuwe auto of bestelwagen meer verkocht worden die een benzine- of dieselmotor heeft.

GPS tracker voor zowel de elektrische als benzineauto

Wilt u altijd en overal kunnen zien waar uw auto is? De GPS tracker van TrackJack die in een elektrische en benzineauto geïnstalleerd kan worden, geeft u hier de mogelijkheid voor. Naast het inzien van locaties beschikken de trackers ook over andere functies zoals sabotage- of diefstalmeldingen.

Bron: Autoweek.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding