Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

wat doet een blackbox

Wat doet een blackbox?

Geschreven door Michelle

Hoewel we vaak horen over zwarte dozen in vliegtuigen, zijn ze ook een integraal onderdeel geworden van auto’s, busjes en vrachtwagens. Een blackbox, ook wel bekend als een GPS tracker, is een geavanceerd elektronisch apparaat dat essentiële informatie vastlegt tijdens het gebruik van een voertuig.

Het idee van de blackbox komt oorspronkelijk uit de luchtvaartindustrie, waar het werd gebruikt om gegevens vast te leggen die van cruciaal belang zijn bij het onderzoeken van vliegtuigongevallen. In de autowereld heeft de blackbox een vergelijkbare rol gekregen.


Blackbox verzamelt   vereiste informatie

De blackbox in een auto, busje of vrachtwagen verzamelt voortdurend gegevens over verschillende aspecten van het voertuig en de manier waarop het wordt bestuurd. Dit omvat gegevens zoals de snelheid van het voertuig, de mate van het gebruik van de remmen en het gaspedaal en kan soms zelfs de stand van het stuurwiel en informatie over de airbags tijdens een botsing verzamelen. Deze gegevens kunnen van grote waarde zijn bij het onderzoeken van verkeersongevallen, het vaststellen van de oorzaken en het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De blackbox die u   als zakelijke rijder in uw voertuig krijgt, bevat gelukkig vaak ook meer relevante informatie, zoals informatie over de locatie van uw voertuig en de gereden ritten en kilometers.

Rittenregistratie aan de hand van uw blackbox

Daarmee komen we op ander nuttig aspect van blackboxtechnologie: de mogelijkheid van rittenregistratie. Veel bedrijven maken gebruik van blackbox GPS systemen om gedetailleerde gegevens over voertuigbewegingen en prestaties vast te leggen. Dit is vooral handig voor wagenparkbeheer, waarbij het bijhouden van de gereden kilometers, routes en het brandstofverbruik essentieel is. Met behulp van de blackbox kunnen bedrijven nauwkeurige rittenregistraties bijhouden, waardoor problemen met de boekhouder worden voorkomen en bijtelling bij de Belastingdienst kan worden voorkomen. 

 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding