Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

benzineprijzen rijgedrag gps

Vanaf 2024 mogelijk flinke stijging op benzineprijzen

Geschreven door Jim

Schrikt u soms ook zo van de benzineprijzen? Na Kamervragen van Pieter Omtzigt is het duidelijk geworden dat de benzineprijzen vanaf 2024 met meer dan 20 cent per liter kunnen stijgen als het kabinet geen maatregelen neemt.

In april 2022 werd de accijns op brandstof flink verlaagd. Nadat het kabinet met ingang van 1 juli 2023 de helft van deze korting heeft laten vervallen, wil het kabinet vanaf 1 januari 2024 helemaal af van deze korting. Mochten deze plannen doorgaan, dan zullen de benzineprijzen vanaf januari 2024 met maar liefst 21 cent per liter omhoog gaan. Met een stijging van 21 cent per liter benzine wordt Nederland de duurste plek om te tanken van Europa.

Benzineprijzen in populaire landen in Europa

LandBenzineprijs in euro’s
Nederland€ 2,10
Italië€ 1,95
Frankrijk € 1,85
België€ 1,83
Luxemburg€ 1,65

De accijnstarieven groeien mee met de inflatie, waarvan er begin januari 2024 weer een correctie plaatsvindt. De accijnstarieven per 2024 zouden nog kunnen veranderen als het kabinet hier rekening mee houdt in de begroting van 2024, blijkt uit antwoorden van het demissionaire kabinet op de Kamervragen. De Tweede Kamer zou ook nog kunnen ingrijpen doordat zij zich nog buigen over alle belastingmaatregelen van 2024.


Blackbox zorgt voor inzicht in brandstofverbruik

Heeft u een blackbox en wilt u inzicht krijgen in uw brandstofverbruik? Dan is de Green Driving precies wat u nodig heeft. Met Green Driving maakt u de CO₂-uitstoot inzichtelijk voor ieder voertuig. Green Driving geeft u ook inzicht in het rijgedrag van uw bestuurders aan de hand van snel optrekken, hard remmen en scherpe bochten.

Bron: Autoweek.nl 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding