Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

radio zachter track en traces ysteem

Af en toe de radio zachter zetten is volkomen normaal

Geschreven door Ralph

Zet jij ook de radio wel eens zachter tijdens het inparkeren of wanneer je op zoek bent naar de juiste weg? Dat is niet gek. Sterker nog, je bent zeker niet de enige. Het blijkt namelijk een natuurlijke reactie van je hersenen op de verkeersomstandigheden te zijn.

Gedurende de dag verzamel je allerlei informatie over de verschillende omgevingen waar je je in bevindt. De hersenen slaan al deze informatie op, combineren deze en beslissen vervolgens hoe verder te gaan. Het brein evalueert de hele dag door wat zijn belangrijkste taak is op dat moment. Op het moment dat de primaire taak is bepaald, krijgen alle andere taken op dat moment minder focus.

Kunnen mensen echt multitasken?

Er wordt heel vaak gedacht dat mensen kunnen multitasken, maar feitelijk blijkt dit niet het geval te zijn. De Amerikaanse website howstuffworks.com legt uit hoe dit werkt. De hersenen kunnen zo snel schakelen van taak naar taak dat wij denken dat we aan het multitasken zijn, maar eigenlijk is dit niet zo. Tijdens het schakelen van taak naar taak gaat er een fractie van een seconde verloren.

Bij meer dan twee taken blijken de hersenen vatbaarder voor fouten en worden ze duidelijk minder effectief. Dit zorgt ervoor dat wanneer mensen een taak in het verkeer moeten uitvoeren, zoals parkeren, de hersenen zich beperken tot die ene bepaalde taak. Dit heeft als gevolg dat we niet meer goed kunnen luisteren naar de radio of medepassagiers.


Weersomstandigheden spelen ook een rol

Naast de taken in het verkeer die we minder vaak uitvoeren, zoals parkeren, spelen ook de weersomstandigheden een rol. Bij een gevaarlijke weerssituatie zoals een harde regen- of hagelbui wordt er ook meer concentratie gevraagd. Door de radio uit of zachter te zetten kan de volledige focus op de primaire taak blijven.


Track en trace systeem voor in uw auto

Wilt u tijdens het rijden ook niet meer na hoeven te denken over de ritten- en kilometerregistratie? Dan is het track en trace systeem van TrackJack de perfecte oplossing. Met dit systeem hoeft u uw hele administratie niet bij te houden in een boekje, maar exporteert u met één druk op de knop een volledige ritregistratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Op deze manier kan de focus gewoon op de primaire taken blijven!

Bron:  AD.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding