Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

sepp elektrische auto ritregistratiesysteem

Subsidiepot EV nog steeds goed gevuld

Geschreven door Ralph

En dat is bijzonder. De afgelopen twee jaar ging het namelijk heel hard met de subsidiepot om over te stappen op elektrisch rijden. Voor dit jaar wordt zelfs voorspeld dat de pot niet eens op gaat!

We begonnen 2023 met een pot van 67 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s of tweedehands elektrische auto’s. De stand van zaken nu? Er is nog 44,49 miljoen beschikbaar. Dat is ongeveer 2/3ᵉ van het budget terwijl we er al ruim  40% procent van het jaar op hebben zitten.


De subsidie

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)  biedt € 2.950 op aanschaf van een gloednieuwe EV die niet meer dan € 45.000 kost.  Op basis van bovenstaande cijfers komen er nog 15.081 nieuwe EV’s in aanmerking voor deze subsidie. Wil je een tweedehands elektrische auto aanschaffen? Ook dan kun je subsidie krijgen die net iets lager is: € 2.000,-. Voor die groep is een eigen pot beschikbaar. Daar kunnen nog 9.690 occasions gebruik van maken.

In de afgelopen jaren vloog het geld de subsidiepot altijd erg snel uit. Door veranderingen in onder andere bijtelling (steeds minder voordeel), de stijgende energietarieven (steeds duurder laden) én accijnskorting voor benzine (goedkoper tanken) stappen toch veel mensen nog in de auto op fossiele brandstof.   


Ritregistratiesysteem voor de elektrische auto

Wanneer u eenmaal uw elektrische auto heeft aangeschaft, wilt u zeker zijn dat u geen gezeur krijgt met de Belastingdienst of uw boekhouder. De beste oplossing om uw kilometers, ritten en uren bij te houden, is een digitaal ritregistratiesysteem.  Een GPS tracker die volgens de eisen van het Keurmerk Ritregistratiesystemen wordt geïnstalleerd en vervolgens alle ritten automatisch voor u bijhoudt. Met één druk op de knop heeft u vervolgens een rapportage die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Dat scheelt u een hoop tijd, werk én geld.


Bron: Autoblog.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding