Kies uw taal

recycling blackbox gps

Hoeveel blijft er over van uw auto?

Geschreven door Ralph

Niet veel, is het antwoord. Sterker nog, bijna alle onderdelen van uw oude auto worden gerecycled. De elektrische auto blijft nog een beetje achter op de modellen op fossiele brandstof, maar de cijfers liegen er niet om.

Op het moment dat uw auto niet langer kan worden doorverkocht, wordt hij afgevoerd naar de sloop. En in tegenstelling tot wat je misschien verwacht (Hollywood helpt daar niet bij) wordt uw wagen niet gesloopt, maar professioneel voor recycling uit elkaar gehaald. 


98,7% wordt opnieuw gebruikt!

‘Hoeveel blijft er dan over van mijn oude auto’, denkt u? Nou, slechts een boodschappentas vol materialen waarmee niets meer kan worden gedaan. Dat betekent dat 98,7% van uw oude trouwe vierwieler opnieuw wordt ingezet.  

Recycling van de elektrische auto gaat ook steeds beter. In 2022 werd er ‘nog maar’ 113.282 kilo aan verouderde EV-batterijen aangeboden. Toch kreeg net geen kwart van deze hoeveelheid batterijen een nieuwe bestemming als andersoortig batterij, en werd de overige 76% gerecycled.  De metalen buitenkant wordt als metaal gerecycled, maar de schaarse materialen in de batterij worden ingezet om wederom batterijen van te maken. Een woordvoerder van Branchevereniging Auto Recycling Nederland (ARN)  geeft aan dat er nog 20% van de batterij overblijft, waar nog geen nieuwe bestemming voor is gevonden.


Recycling van GPS blackbox

Op het moment dat u een blackbox in uw auto heeft, dan kan ook dat systeem uiteraard worden overgezet naar een nieuwe auto, boot of ander voertuig.  Uw tracker is namelijk niet gebonden aan een kenteken of chassisnummer. Op het moment dat u de GPS blackbox niet langer gebruikt, is afgeschreven of is vervangen door de nieuwste 4G variant, dient u deze op de juiste manier af te voeren.  TrackJack werkt samen met een erkend en gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf voor de afvalverwerking met de minste milieu-impact, en we verwerken graag ook uw oude systemen.

Bron: TopGear.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding