Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

camper gps tracker snelheid

Hoe hard mag u met uw camper deze zomer?

Geschreven door Michelle

Wanneer de zon weer gaat schijnen, wordt de camper uit de stalling gehaald en worden de trips door Europa (of nog verder) gepland. Maar hoe hard mag je eigenlijk rijden binnen de Europese grenzen?

Onze vrienden van AD.nl zochten het uit en maakten een mooi overzicht.  Ook krijg je nog twee gratis tips die je in het buitenland goed kunt gebruiken, zeker als je een boete wilt voorkomen.


Hoe zwaar is uw camper?

De snelheid die u mag rijden met uw camper is afhankelijk van het gewicht van uw vierwieler. De magische grens ligt op 3.500 kilo. 

VakantielandCamper tot 3.500 kiloCamper van meer dan 3.500 kilo
België120 km/u90 km/u
Duitsland120 km/u100 km/u
Frankrijk130 km/u110 km/u
Luxemburg130 km/u130 km/u
Nederland100/130 km/u80 km/u
Oostenrijk130 km/u80 km/u
Spanje100 km/u90 km/u
Portugal120 km/u100 km/u
Italië130 km/u110 km/u
Groot-Brittannië112 km/u112 km/u
Tsjechië130 km/u80 km/u

Wat ook belangrijk is om in de gaten te houden, is of er nog aanvullende regels gelden in uw land van bestemming. Zo moet u bijvoorbeeld in Frankrijk uw camper voorzien van drie dodehoekstickers. Deze stickers zijn voor andere weggebruikers, zodat ze weten wanneer u hen niet kunt zien. Dit geldt overigens enkel voor campers van boven de 3.500 kilo.

En als u toch aan het controleren bent, kijk dan ook even of u een (tol)vignet moet hebben of een milieusticker. Handig voor wanneer u Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk bezoekt.

GPS tracker camper

En wanneer u op stap gaat met uw camper, wilt u er zeker van zijn dat hij altijd staat waar u hem heeft achtergelaten. Met de GPS tracker voor uw camper weet u altijd waar hij is, is geweest en naartoe gaat. Ideaal voor diefstal, sabotage maar ook om uw camper terug te vinden als u in een prachtig   plaatsje terecht bent gekomen voor een etentje of Italiaanse gelato.


Bron: AD.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding