Kies uw taal

boetes gps tracker

Boetebedragen in 2024 wederom omhoog

Geschreven door Micha

De nieuwe boetebedragen van 2024 zijn aangekondigd.   En ondanks dat we altijd adviseren om u netjes aan de regels te houden, wordt dat komend jaar nóg verstandiger. Sommige boetes worden volgend jaar namelijk  10 procent duurder dan in 2023. 

De verkeersboetes werden dit jaar al met 8,6% verhoogd. Voor aankomend jaar wordt daar wederom 10% aan toegevoegd. In verhouding met 2022 resulteert dat voor sommige boetes wel in een verhoging van wel 20%.   En dat is een stijging waar we graag iets verder induiken.


Meer boetes en hogere boetes

Naast het feit dat de boetes duurder worden, staat in de voorjaarsnota ook omschreven dat er meer zal worden geïntensiveerd op verkeershandhavingsmiddelen. In normale taal betekent dat meer controles op de Nederlandse wegen. 

TopGear komt met een rekenmodel: rechts inhalen kostte u in 2022 al € 250,-. Dit jaar ging daar 8,6% op en kwam de teller op € 271,75,-. Volgend jaar zal dat met een toename van 10% uit gaan komen op € 310,- exclusief  administratiekosten.  

Bijgaand hebben we een overzicht voor u opgesteld met de ‘populairste’ boetes en de veranderingen.

 Nieuwe boeteOude boete
Rijden zonder licht€ 180€ 160
Rijden over de busbaan€ 180€ 160
Geen gordel dragen€ 180€ 160
Onnodig links rijden€ 270€ 240
 Nieuwe boeteOude boete
Rechts inhalen€ 310€ 280
Door rood rijden€ 310€ 280
Telefoon vasthouden€ 420€ 380
Parkeren op gehandicaptenplaats€ 390

€ 350

 

Blackbox voor uw kilometerregistratie

Op het moment dat u een boete ontvangt, wilt u altijd zeker zijn dat deze wel terecht is.  Op het moment dat u een blackbox in uw voertuig installeert, kunt u altijd precies terugzien waar uw auto is, is geweest en hoe hard u heeft gereden. Dan kunt u dus ook precies zien of een overtreding wel terecht is geweest.

En als u toch de blackbox in uw auto installeert, laat ons dan meteen ook de kilometerregistratie voor u uit handen nemen. Op die manier hoeft u nooit meer handmatig kilometers bij te houden als u uw kilometers wilt declareren of uw bijtelling wilt voorkomen.

Bron: TopGear.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding