Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

stimuleren kilometerregistratiesysteem

Stimuleren in plaats van bestraffen

Geschreven door Ralph

Als je het aan de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) vraagt, werkt het bestraffen van de zakelijke rijder met duurdere brandstof en verdubbeling van de BPM niet.  Sterker nog, het tegenovergestelde wordt bereikt.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie heeft maatregelen voor ogen om Nederland duurzamer te maken. De plannen zoals ze er nu liggen, zouden volgens de VZR echter averechts werken en het wagenpark verouderen.


Duurdere brandstof is niet eerlijk

Een voorstel waar we afgelopen maand al over schreven is het verplicht mengen van biobrandstof met reguliere brandstof. Dat zou een verhoging van wel € 0,10 per liter opleveren. En de zakelijke rijder is daarvan de dupe. De kilometervergoeding is met € 0,21 per kilometer al veel te krap en dat betekent dat 4.300.000 bestuurders die met hun eigen auto van en naar werk gaan, er privé op moeten inleveren.

VZR-voorzitter Jan van Delft: “VZR vindt dit meer dan onwenselijk. De keuze in mobiliteit moet vrij zijn en mag de gemiddelde Nederlander niet beperken door het ondoordacht en daarmee onverstandig duur te maken. Volgens VZR-onderzoek is de auto voor ruim 70 procent van de werkenden een noodzaak om werkzaamheden uit te voeren. Met deze lastenverhogende maatregelen worden modaal verdienende hardwerkende gezinnen het hardst geraakt. Dit kan toch niet de bedoeling zijn”.

Verdubbeling BPM werkt niet

Ook de verdubbeling van de BPM   (aanschafbelasting als u een auto of motor koopt of importeert) per 2025 maakt auto’s onnodig duur. Door de maatregel blijven bestuurders juist langer gebruik maken van hun oudere, vervuilende auto. Tevens worden er meer oude auto’s naar Nederland geïmporteerd, om de hoge prijzen enigszins te omzeilen.   Ook gaat u per 2025 BPM over de elektrische auto  betalen. Jan van Delft: “Dit gaat dus niet werken. De BPM voor elektrische voertuigen moet juist omlaag om zoveel mogelijk van deze auto’s op de Nederlandse wegen te krijgen.”

De VZR levert tevens nog een rekenmodel. De prijs van een standaard Hyundai i10 zal met de verhoging van de BPM stijgen van € 17.595 naar € 20.238. Voor dat verschil laat u uw oude, minder zuinige, auto mogelijk toch nog eens repareren.


De VZR adviseert variabele bijtelling

Het alternatief waar de VZR voor pleit is variabele bijtelling. Bijtelling wordt betaald door bestuurders van zakelijke auto’s die meer dan 500 kilometer privé rijden. Maar dat bedrag ligt altijd vast. Dus ook voor automobilisten die jaarlijks het dubbele aantal privékilometers rijden. Het overstappen naar variabele bijtelling bespaart 1,2 miljard privékilometers met de auto van de zaak én een potentiële winst in CO2-uitstoot van bijna 200 miljoen kilo. En zelfs de inkomsten voor de overheid uit bijtelling gaan bij variabele bijtelling alsnog met € 142 miljoen omhoog.

Kilometerregistratiesysteem helpt bij registreren 

Op het moment dat u uw zakelijke kilometers wilt bijhouden, bijvoorbeeld voor de kilometerdeclaratie, of om minder dan 500 kilometer privé te rijden (en dus geen bijtelling te gaan betalen) is een kilometerregistratiesysteem de oplossing. En wanneer u kiest voor de PRO Fiscaal 2 dan heeft u een systeem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Dat biedt u garantie op kwaliteit, op een verlichte (of zelfs geen) controle van de Belastingdienst en  een besparing van een hele hoop tijd en frustratie.

Bron: VZR.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding