Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

autokosten stijgen gps tracker

Blijft de auto nog wel betaalbaar?

Geschreven door Jim

Een hoop wordt duurder. De boodschappen en vaste lasten zijn een eenvoudig voorbeeld.  En wat dacht u van de brandstofprijzen van het afgelopen jaar? Het werd zelfs zo erg dat er accijnskorting wordt gegeven. Maar mogelijk dat we binnenkort nog meer moeten gaan betalen voor het gebruik van de auto.

We hebben het dan specifiek over het afschaffen van de accijnskorting, verhogen van de BPM en werken met biobrandstof. We duiken er eens in.


Brandstofprijzen, BPM en accijns

Minister Jetten van Klimaat en Energie heeft plannen om biobrandstof met benzine en diesel te gaan mengen. Dat moet ervoor zorgen dat er minder CO2-uitstoot de wereld in komt, maar men ook minder gebruik gaat maken van fossiele brandstof. Het gevolg is namelijk dat de prijs wel 5 tot 10 cent per liter duurder wordt.  En wanneer zou dat dan zijn? Mogelijk al vanaf volgend jaar.

Ook zal de accijnskorting op brandstof die er nu wordt gehanteerd komen te vervallen. De korting bespaart u momenteel 17,3 cent per liter voor benzine en 11,1 cent voor diesel, al wordt dat vanaf juli al meer dan gehalveerd. Aan het einde van het jaar komt de hele korting te vervallen.

De derde maatregel waar u rekening mee moet houden is de BPM voor brandstofauto’s.  BPM is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Koop je in Nederland een personenauto, motor of een bestelauto? Dan betaal je  BPM.   En omdat er veel minder geld in de staatskas komt door de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark   (er komt minder belasting binnen omdat er minder wordt getankt), wordt er nagedacht over de verdubbeling van de BPM. 


Kosten van GPS tracker blijven laag

Ziet u het nog zitten na dit artikel? Of zit u vast aan de auto voor werk, privé of vakantie? We hebben een opsteker voor u: de GPS tracker van TrackJack is niet alleen het meest gebruiksvriendelijk op de markt, het is ook het best betaalbaar. Niet alleen de hardware is heel betaalbaar, ook voor de jaarlijkse service van uw GPS systeem bent u bij ons aan het juiste adres.


Bron: TopGear & automotive-online.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding