Kies uw taal

Pas op voor de Flexflitsers

Geschreven door Michelle

Heeft u ze al gezien? Gloednieuwe, makkelijk verplaatsbare flitsers die weggebruikers bekeuren die de maximum snelheid aan hun laars lappen. Sinds november zijn ze in Nederland te vinden en het lijkt erop dat ze de investering waard zijn.

In uw eigen plaats of op de route naar werk weet u waarschijnlijk precies waar de flitspalen te vinden zijn. En dat is precies waarom de Flexflitser is geïntroduceerd. Een paal die iedere twee maanden van locatie wisselt en daarmee makkelijker de snelheidsovertreders beboet.

Inkomsten voor de overheid

Het feit dat niet iedereen zich aan de regels houdt, levert jaarlijks goed geld op voor de staat. Vorig jaar werden net meer dan 3 miljoen snelheidsboetes via een flitspaal uitgedeeld. En omdat een boete gemiddeld €62,88 oplevert, kreeg de staat alleen aan flitsboetes al bijna 190 miljoen euro. 

De nieuwe verplaatsbare flitsers zijn in november geïntroduceerd en hebben in 3,5 maand al bijna 5.000 bestuurders op de  foto gezet. Met €311.759 aan inkomsten tot gevolg.  Dit jaar zullen er nog meer Flexflitsers bij komen, dus u bent gewaarschuwd. 

Overigens zijn snelheidsovertredingen niet het enige waarvoor u op de bon kan worden geslingerd. In 2022 waren er meer dan 8 miljoen overtredingen in het verkeer vastgelegd. Dat leverde in totaal 686 miljoen euro aan inkomsten op voor de overheid.


GPS  tracker met ritregistratie

Op het moment  dat u een GPS tracker in uw auto plaatst, kunt u te allen tijde terugkijken waar u bent geweest en met welke snelheid u daar heeft gereden.  Maakt u ook gebruik van ritregistratie? Dan ziet u ook de exacte route  en weet u dus ook direct of u de boete die u heeft ontvangen  wel klopt. Ons advies? Cruisecontrol op precies de juiste snelheid. Dat voorkomt een boete, bespaart brandstof en levert een hoop minder stress op.

Bron: Nu.nl/auto

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding