Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

snelheid gps tracker auto

Rijbewijs houden bij 250 km/uur?

Geschreven door Ralph

Landgraaf. Normaal gesproken zo’n heerlijke rustige gemeente in Limburg. Maar vorige week woensdag was het het toneel voor een achtervolging waar Hollywood van zou smullen. Het resultaat? Geen boete voor de te hoge snelheid en de bestuurder mag zijn rijbewijs houden.

De wagen in kwestie reed tot wel 250 kilometer per uur, weigerde te stoppen bij stoptekens van de politie en kleefde wel heel erg aan de bumper van mede weggebruikers. Een anonieme politiewagen ging er achteraan.


De achtervolging en de opvolging

De politiewagen die dit toevallig zag gebeuren, ging er uiteraard achteraan.  Maar alle stoptekens werden genegeerd en het werd al snel te gevaarlijk.  Een kwartier later werd de achtervolging gestopt, omdat het te gevaarlijk werd. Maar nu komt het rare.  Omdat de bestuurder niet staande is gehouden, kan het rijbewijs niet worden ingehouden. En  omdat er bij een snelheidsmeting  over een bepaalde afstand een gemiddelde snelheid moet worden gemeten, en de snelheid nu heel erg wisselde door remmen en optrekken, kan er ook geen boete worden uitgeschreven voor de snelheidsovertreding.

Waar de bestuurder in kwestie wel een boete voor krijgt? Bumperkleven en links blijven rijden. Dat zal in totaal gaan om een paar honderd euro. 


GPS tracker auto

De bestuurder zelf kan, als hij een GPS tracker auto heeft,  het hele incident precies  terugkijken. Aan de hand van GPS en een ingebouwde roaming simkaart, kan er via de PC of smartphone app worden gekeken naar de exacte locaties, ritten en snelheden. Het zal een interessante rit zijn geweest..
Een van de andere voordelen van de auto tracker is een snelheidsmelding. Wilt u als eigenaar weten wanneer uw voertuig een bepaalde snelheid overschrijdt?  Wordt er weel gortig omgegaan met uw overtuig door personeel of familie? We houden het voor u bij.

Bron: Autoblog

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding