Kies uw taal

gps tracker lage brandstofprijzen

De brandstofprijzen dalen weer

Geschreven door Jim

Weet u het nog? Nog geen halfjaar geleden betaalde u bijna € 2,30 voor een liter diesel. Maar ondanks de boycot vanuit Rusland zijn de prijzen weer flink aan het dalen. Sterker nog, het is nu meer dan een halve euro goedkoper!

Staat u nu bij een tankstation, is het helemaal niet vreemd om ongeveer € 1,75 per liter diesel te betalen.  Bij een onbemande pomp kan het zelfs al voor minder: rond de € 1,50. Voor benzine is het niet anders. Daar is de prijs van € 2,50 gezakt naar bedragen tussen de € 1,90 en € 1,70! 


Waarom dalen de prijzen?

Het simpele antwoord: de voorraden zijn weer op pijl. Vorig jaar is de boycot op inkoop van Russische olie ingegaan, maar via andere landen komt die olie alsnog bij ons terecht.  En aangezien de euro het ook heel goed doet ten opzichte van de dollar, daalt de prijs nog verder. 

Wel is het goed om rekening te houden met de tijdelijke accijnsverlaging die vorig jaar door de overheid werd ingesteld. Die korting gaat er per 1 juli voor de helft af, en de andere helft wanneer het nieuwe jaar ingaat. Concreet moet je denken aan een prijsstijging van 14 cent bij diesel en 20 cent bij benzine.

GPS tracker houdt brandstof en CO2-uitstoot bij

Het is prettig voor uw portemonnee wanneer de prijs van brandstof zo laag mogelijk is.  Maar heeft u weleens stilgestaan bij het verlagen van uw brandstofverbruik? Denk dan eens aan een GPS tracker met Green driving. Deze uitbreiding op uw ritregistratie houdt niet alleen bij hoe er is gereden, maar ook wat het rijgedrag van de bestuurders is. Snel optrekken, hard remmen en gevaarlijk gedrag in de bochten wordt allemaal bijgehouden en draagt zeker niet bij aan een goed brandstofverbruik. Koppelt u ook nog uw tankpas aan uw TrackJack? Dan ziet u zelfs het exacte verbruik in uw digitale rittenregistratie.

Bron: Autoblog.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding