Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

kilometervergoeding kilometerregistratie vzr

84% zakelijke rijders krijgt lage kilometervergoeding

Geschreven door Michelle

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft onderzoek gedaan onder haar leden en websitebezoekers en komt tot de schokkende conclusie dat 84% een te lage kilometervergoeding krijgt. En dat is slecht nieuws.

Zoals u op onze website hebt kunnen volgen, steeg de onbelaste kilometervergoeding dit jaar van 19 cent naar 21 cent per kilometer. En dat was voor het eerst in jaren dat daar iets aan veranderde. Begin 2024 komt daar overigens nog 1 cent per kilometer bij.

Onvoldoende vergoeding

De  VZR heeft de normkostenberekening gemaakt en  die geeft aan dat de gemiddelde vergoeding 31 cent per kilometer zou moeten zijn.  De exacte kilometervergoeding zou in hun optiek ook afhankelijk moeten zijn van de cataloguswaarde van je auto. De afschrijving van een duurdere auto is hoger dan die van een goedkopere auto, en dat zou moeten worden meegenomen.

23 procent van de ondervraagden krijgt nog minder dan  de in 2022 vastgestelde belastingvrije 21 cent per kilometer. Gelukkig krijgt 49 procent wel gewoon de 21 cent.  Een resterende 16 procent krijgt 31 cent of meer. Een te kleine groep, aldus de VZR.  De overige 12% wilde de vergoeding niet delen.


Kilometervergoeding per kilometer? Gebruik kilometerregistratie.

Als u een kilometervergoeding ontvangt voor het gebruik van uw eigen voertuig, dan is het belangrijk om iedere kilometer goed bij te houden. Het levert u immers geld op. De beste manier om dat te doen is aan de hand van het kilometerregistratiesysteem van TrackJack, dat sluitend iedere rit, kilometer én karakter van de rit bijhoudt.

Wilt u  meer weten over de normkostenberekening? Bekijk deze dan op de website van de VZR. Wist u overigens dat u kosteloos lid kunt worden van de Vereniging Zakelijke Rijders? En dat u 25 procent korting krijgt op een betaald lidmaatschap met onze TrackJack Benefits!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding