Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

autotracker nieuw of tweedehands

Koopt u een nieuwe of jonge tweedehands auto?

Geschreven door Ralph

Het is altijd een lastige keuze: u wilt een andere auto gaan rijden, maar wat is nou de juiste keuze? Een heel nieuw model bestellen in de showroom? Of kiest u voor een jong gebruikte tweedehands auto? We geven wat voor- en nadelen.

Waar nieuwe auto’s vaak met flinke levertijden te maken hebben, is de prijs van de occasion de laatste jaren gestegen. Heeft u haast? Dan is de keuze makkelijk gemaakt, maar wat doet u als u er rustig over na kunt denken? Onze vrienden van Autoreview kwamen met een aantal goede tips.


1. De tweedehands auto is goedkoper in aanschaf

 Bijna niets is zo duur als een auto in het eerste jaar rijden. Gemiddeld verliest een nieuwe auto al 25% van zijn waarde in het eerste jaar. En hecht u geen waarde aan die geur van vers kunststof of leer, dan is dat heel makkelijk verdiend. Kiest u voor een auto die nog wat ouder is, wordt het helemaal snel verdienen. In jaar twee verliest de wagen weer 18%, 15% in het derde jaar en 12% in het vierde jaar. Het goede nieuws: u heeft dan nog steeds een auto voorzien van de nieuwste technieken.

2. Levertijd

We noemden het al even in de introductie. De levertijd of het rijklaar maken van een occasion duurt doorgaans niet langer dan een week, maar het wachten op een nieuwe wagen kan maanden tot zelfs meer dan een jaar duren! Kunt u dus niet te lang wachten op een nieuwe wagen, bijvoorbeeld in verband met gezinsuitbreiding of een defecte huidige wagen, dan is een occasion de oplossing.

3. Nog alle opties en uitvoeringen beschikbaar

In verband met de aangescherpte regelgeving komen autofabrikanten steeds vaker met zuinige en milieuvriendelijke modellen op de markt. En nu is het lekker om daar op te kunnen besparen. Toch wilt u als liefhebber misschien een dikke GTI-, M-, AMG- of ST-variant van uw trouwe vierwieler.  En daar biedt de tweedehands markt een uitkomst.

4. Echt zien, ruiken en voelen

Het is lastig om van een animatie of foto de echte configuratie en kleur van uw nieuwe wagen te kiezen.  Het voordeel van een tweedehands model is dat u de exacte kleur in daglicht kunt zien, eventuele beschadigingen kunt bekijken , het interieur kunt voelen en zelfs kunt ruiken hoe de wagen er aan toe is. En omdat u er toch weer een tijd mee vooruit wilt, kan dat een voordeel zijn.

Bent u op zoek naar nog meer tips en adviezen? Lees dan de Q&A die TrackJack met Autoscout24 heeft gedaan. 


Autotracker in uw occasion of nieuw model

Ongeacht of u kiest voor een gloednieuwe wagen of gaat voor de occasion, het is altijd fijn om te weten dat uw auto nog staat waar u hem heeft achtergelaten. De GPS autotracker biedt de oplossing en geeft u via uw telefoon of PC altijd de laatste locaties, maar ook meldingen bij diefstal en sabotage. En wilt u nog meer weten van uw wagen? Dan is het zelfs mogelijk om een sluitende kilometerregistratie bij te houden met uw autotracker.

Bron: Autoreview.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding