Kies uw taal

De beste tips voor het behoud van uw wagen!

Geschreven door Michelle

De prijzen van auto’s en bestelwagens zijn de laatste jaren gestaag gestegen. En omdat voorkomen beter is dan genezen,  geven we u 7 tips om zo lang mogelijk met uw huidige  voertuig te blijven rijden. Leest u mee?

Het AD stelde deze week een lijst op met wel 20 tips voor uw trouwe vierwieler. Omdat we de tijd die u bespaart met een digitale ritregistratie niet meteen weer willen opslokken met het lezen van zoveel tips, kozen we de beste voor u uit.

Tip 1

Houd je bandenspanning in de gaten. Te zachte banden zijn niet goed en zorgen voor een hoger verbruik. Te harde banden zijn overigens ook niet goed, want dan slijt het midden van je banden weer. Regelmatig checken dus.

Tip 2

Houd je wagen schoon. Bij de meeste wagens is de carrosserie van staal. En omdat roest beter werkt op een vieze auto dan op een schone, is het aan te raden om de auto goed schoon te houden en af en toe zelfs in de wax te zetten.

Tip 3

 Tank je tank op tijd vol. Als je je brandstof vaak leegrijdt, loop je de kans op beschadiging van het brandstofsysteem. De reden is dat sediment in je brandstof in de pomp, filter of injectoren terecht kan komen en de boel verstopt. Dat wil je voorkomen.

Tip 4

Laat de airconditioning aan. Klinkt gek, want we leren dat daardoor je verbruik omhoog gaat. Bij nieuwere modellen hoeft dat niet meer, omdat deze systemen efficiënter en slimmer zijn dan ooit. Door ze in de winter uit te schakelen, loop je de kans op schade op de interne systemen.

Tip 5

Rem met je rem. Weer een tip die je qua duurzaamheid wordt afgeleerd. Want remmen op je motor is misschien wel beter voor je verbruik, maar belast de lagers in de versnellingsbak behoorlijk.

Tip 6

Rijd op wegen die goed zijn. Dat is nogal een open deur. Het is voor je onderstel, schokbrekers en velgen beter om een nette gladde weg te rijden dan over drempels, putten en kuilen. 


Tip 7. Ritregistratiesysteem voor beter rijgedrag

Omdat  de beste lijstjes altijd bestaan uit 7 items, eindigen we met de tip om uw rijgedrag in de gaten te houden. Als u niet te hard optrekt, hard remt en de bochten op een normale manier  neemt, kunt u namelijk ook uw wagen langer sparen. Denk daarbij aan de banden, remmen en lagers.

En de manier om uw rijgedrag inzichtelijk te maken, is met het ritregistratiesysteem van TrackJack.  Als u kiest voor Green Driving krijgt u namelijk alles te zien én ziet u ook uw CO2-uitstoot nog eens. Zo kunt u ook daar een steentje bijdragen.

Bron: AD.nl/auto

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding