Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

ev minder gekozen gpstracker

EV minder gekozen bij wegvallen fiscaal voordeel

Geschreven door Ralph

We liepen in Nederland al jaren voorop. De hoeveelheid EV’s en het aantal laadpalen in Nederland waren ongeëvenaard. Maar nu de fiscale voordelen steeds meer wegvallen, zullen bestuurders weer teruggaan naar wagens op fossiele brandstof. Onderzoek van de Vereniging Elektrische Rijders wijst dat uit.

En de cijfers liegen er niet om. Van de zakelijke leaserijders die nu elektrisch rijden, zou maar liefst 44 procent weer kiezen voor een wagen met verbrandingsmotor zodra er helemaal geen fiscaal voordeel meer voor de elektrische auto is. Zonder deze voordelen worden de kosten veel hoger en dan haakt de Hollander af.


De jaren en de cijfers

Laten we eens kijken naar de voordelen en de jaren wanneer deze komen te vervallen.

  • 2024: De SEPP subsidie wordt lager.
    Dit is de subsidie voor aanschaf van nieuwe of tweedehands elektrische auto’s.
  • 2025: De SEPP subsidie komt te vervallen
  • 2025: EV rijders gaan, net als alle rijders van brandstofauto’s, motorrijtuigenbelasting betalen
  • 2026: De bijtelling over de elektrische auto wordt, net als brandstofauto’s, 22%  procent


Vereniging Elektrische Rijders

Maarten van Biezen van de Vereniging Elektrische Rijders, u kent hem waarschijnlijk nog van de TrackJack Podcast over elektrisch rijden, vertelt: “We hebben nog niet eerder gezien dat financiële overwegingen zo belangrijk waren in de keuze voor een elektrische auto.” En omdat de aanschafprijs van elektrische wagens nog niet zo snel dalen als de kosten, haken steeds meer mensen af.  “De aanschafprijs compenseert dan nog niet de hogere kosten voor motorrijtuigenbelasting en bijtelling. De snelle afbouw leidt dus niet alleen tot minder nieuwe elektrische auto’s in het wagenpark, maar ook tot mensen die weer afhaken.”

Ritregistratiesysteem voor de elektrische auto

Rijdt u een elektrische auto om te kunnen genieten van een lage bijtelling? Dat snappen we. Op het moment dat u meer moet gaan betalen, is het verstandig om eens na te denken over het bijhouden van uw kilometers met een ritregistratiesysteem. Het enige dat u hoeft te doen is een verklaring geen privégebruik te tekenen, en vervolgens al uw zakelijke en privéritten bij te houden. En laat ons dat gedoe uit handen nemen. De ritregistratie volledig automatisch, netjes in Excel, PDF of Audit-file, en volledig volgens de eisen van de Belastingdienst.

Bron: Autoweek.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding