Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

kilometervergoeding Ritregistratie gps

VZR: kilometervergoeding veel te laag

Geschreven door Jim

Het heeft even geduurd maar het is zover. Sinds januari 2023 kunt u eindelijk meer dan €0,19 onbelaste kilometervergoeding van uw werkgever vragen. Het is met twee cent toegenomen naar €0,21. Nog steeds geen vetpot, vindt ook de Vereniging Zakelijke Rijders.

De stijging van dit jaar is de eerste in jaren. Maar begin 2024 komt daar nog 1 cent bij. Als het aan de VZR ligt, partner van TrackJack, zou dat bedrag op €0,31 per kilometer moeten liggen.  Zeker ook door de stijgende energie-, brandstof- en onderhoudskosten  van het afgelopen jaar.


Van klein naar groot

Volgens de VZR is de vergoeding voor een medewerker die  zijn eigen auto zakelijk inzet pas dekkend vanaf €0,24 per kilometer. Maar dat is bij een auto uit het kleinste segment. Rijdt u een auto met een cataloguswaarde van meer dan €40.000? Dan  ligt die kilometerprijs zelfs op €0,46. En dat red je dus lang niet met die 21 cent.

Jan van Delft, u kent hem mogelijk nog van de TrackJack Podcast, is voorzitter van de Vereniging Zakelijke Rijders. Hij geeft aan dat de stijging goed is, maar er meer moet worden gedaan.   “Autorijden is duur. Het is niet meer dan redelijk dat er tussen partijen eerlijke tarieven worden vergoed of doorberekend.”


Ritregistratie  houdt alle kilometers bij  met GPS tracker

De beste manier om uw zakelijke kilometers bij te houden is, als je het ons vraagt, de GPS tracker. U kunt uw kilometers met pen en papier bijhouden, het kan in Excel, maar middels een digitale ritregistratie wordt alles volledig voor u uit handen genomen. Dat scheelt tijd en een hele hoop geld. 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding