Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

gps tracker auto diefstal

11 procent meer autodiefstallen in 2022

Geschreven door Ralph

Cijfers waar niemand blij van wordt: autodiefstallen. Het waren er in 2022 flink wat meer dan in 2021. Elf procent meer om precies te zijn. Toch ligt het aantal nog wel lager dan voor de corona-tijd. Opvallend? De EV, hybride en iets oudere auto zijn populair.

De exacte totalen liegen er niet om. 5973 auto’s werden in 2022 gestolen. Toch werd iets minder dan de helft van de voertuigen weer teruggevonden. Aan de hand van de GPS autotracker en de politie, bijvoorbeeld.


EV, hybride en oudere wagens

Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) heeft de aangiftecijfers van de RDW en politie onder de loep genomen. Opvallend is dat Toyota’s het  meest werden gestolen. De RAV 4 als  topper van dit Japanse concern.   Zowel de elektrische als hybride varianten waren populair.   Het populairste merk om onwettelijk mee te nemen was Volkswagen, waarbij de Golf de nummer 1 positie pakte.

Het LIV laat weten dat wagens tussen de 3 en 5 jaar oud het meest van hun eigenaar worden afgenomen. Maar ook het aantal diefstallen van wat oudere auto’s, twintig jaar en ouder, is populairder dan ooit. 


GPS tracker auto  vindt uw auto terug

Op het moment dat uw auto niet meer staat waar u hem heeft geparkeerd,  biedt de auto tracker de oplossing. Door uw wagen te voorzien  van een GPS tracker auto weet u precies waar uw auto is, is geweest en naartoe gaat.  En  er is meer dan dat. Ook krijgt u een melding bij sabotage en diefstal van uw auto. Dat kan via de mail of direct via een pushnotificatie op uw smartphone. Laat uw auto volgend jaar niet bij de diefstalcijfers zitten, en kies  vandaag nog voor de auto tracker.

Bron: RTL Nieuws

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding