Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

bijtelling ritregistratie

Keuze voor EV niet meer bepaald door bijtelling

Geschreven door Ralph

In het begin van het elektrisch tijdperk was bijtelling een van de belangrijkste redenen om een EV aan te schaffen. Maar dat is steeds minder het geval. Het voordeel in bijtelling neemt af  en daarmee ook het  aantal mensen dat  om die reden voor een elektrische auto kiest.

De Vereniging Zakelijke Rijders  heeft haar mobiliteitsonderzoek: ‘Wat beweegt de zakelijke rijder 2022’ gepresenteerd. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de zakelijke rijders (wel 51 procent) ongeacht de hoogte van de bijtelling als volgende auto voor een EV gaat. Dit was in 2021 nog maar 39 procent en in 2020 slechts 29 procent.

Diesels, model en meer

Een grote verandering is te zien bij diesel auto’s.   Bij de mensen die als vorige auto een diesel reden, kiest slechts 8 procent wederom voor deze brandstof.  Dan de plugin hybrides. Daar werd duidelijk dat 21 procent van de huidige benzinerijders over gaat stappen naar een PHEV en dat zelfs 59 procent van de huidige PHEV-rijders deze aandrijfsoort ook blijft rijden.

Als laatste deelt de VZR ook waarom mensen voor een bepaalde auto kiezen. Wat blijkt? Het model is het belangrijkst.

Argument bij keuze autoPercentage
Het model29 procent
Het merk25 procent
Hoe praktisch de auto is11 procent


Ritregistratie  voorkomt bijtelling 2023

Op het moment dat u helemaal niet wilt bijtellen, kunt u het beste kiezen voor een ritregistratie.   U mag van de Belastingdienst tot 500 kilometer privé rijden zonder dat er bijtelling wordt gerekend. En de beste manier om dat aan te tonen, is een sluitende ritregistratie bijhouden. De TrackJack PRO Fiscaal 2 neemt het uit handen, volledig volgens de eisen van de Belastingdienst.

Bron: VZR

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding