Kies uw taal

Nieuwe partner: Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven

Geschreven door Ralph

TrackJack is sinds deze maand partner van de NOA, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven.  Sommige NOA-leden maken al gebruik van de diensten van TrackJack en stuk voor stuk zijn ze tevreden. En de kosten? “Een boete van de Belastingdienst is duurder. Het systeem is zeer inzichtelijk en uitermate hedendaags.”

“Fiscusproof. Dat is misschien wel het grootste pluspunt van TrackJack voor de NOA-leden”, zegt sales- en marketingmanager Micha Ligtvoet van het Rotterdamse bedrijf. “Geen gedoe meer met briefjes of een spreadsheet, maar altijd en overal inzicht via een app op je tablet of telefoon. Niet alleen weet je altijd precies waar je voertuigen zich bevinden, maar ons ritten- en kilometerregistratiesysteem is ook voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen en voldoet dus volledig volgens de eisen van de Belastingdienst. Sterker nog, we zitten zelfs in de deelnemersraad.”

Het systeem van TrackJack bestaat uit een GPS tracker en een app die exact bijhoudt waar een auto zich bevindt, hoe lang hij ergens stilstaat en of het om zakelijke of privé kilometers gaat. Een keer per jaar download je alle gegevens en stuur je ze naar de Belastingdienst. Maar het systeem is ook goed te gebruiken om te zien of een bus wellicht in de buurt is van een nieuwe opdracht. Op die manier zijn werkzaamheden simpel te plannen. En mocht een bus worden gestolen, is in een handomdraai te achterhalen waar die zich bevindt. Ook zijn koppelingen met een boekhoudpakket, werkbonnen of tankpas mogelijk.

‘Doen wat ze zeggen’ – Datema  Stukadoorsbedrijf 

Voor Dirk Datema van Datema Stukadoorsbedrijf uit Dronten was het zijn boekhouder die hem ruim drie jaar geleden
op TrackJack wees. “Voor mij is het allemaal niet zo spannend”, zegt Datema. “Het scheelt gewoon een hele hoop
gedoe met de fiscus. Ik heb 5 wagens rondrijden met het systeem en ik weet altijd exact waar mijn jongens zijn en
hoeveel ze hebben gereden. Alles inzichtelijk en zeer hedendaags.”

gps tracker noa

Werknemers van Datema mogen de bus na werktijd mee naar huis nemen, maar ze weten dat ze er privé maar 500 kilometer per jaar mee mogen rijden. “Bovendien is het erg makkelijk voor het maken van een planning. Ja, natuurlijk zijn er kosten aan verbonden, maar wat is er nu niet duur? Een boete van de Belastingdienst is duurder trouwens, dus waar heb je het dan over? Het scheelt behoorlijk veel tijd.

Ik gebruik TrackJack ook om de urenregistratie van mijn jongens sluitend te krijgen. Ik kan namelijk precies zien hoe lang ze op een werk zijn geweest. Als ik zou willen kan ik zelfs zien wanneer ze de auto starten. Niet dat ik dat doe trouwens. Ik heb wel wat beters te doen.” Datema is ook tevreden over de service en ondersteuning die TrackJack biedt. “Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Niets over te klagen.”

Planning voor DRT VLoeren

Ook vloerenbedrijf DRT Vloeren uit Oss is tevreden over TrackJack. De GPS trackers zijn in 18 voertuigen geïnstalleerd. “Voor al die wagens handmatig een kilometer- en rittenregistratie bijhouden is niet te doen”, stelt operationeel manager Jeroen van Gemert. “Helemaal als je zoals bij ons verschillende chauffeurs hebt die ook nog wel eens van wagen  wisselen. Met TrackJack gaat het allemaal vanzelf.”

Van Gemert gebruikt TrackJack ook voor de planning van  alle werkzaamheden. “Ik kan precies zien wie met welke wagen waar is. Zo kun je flink besparen op transport- en brandstofkosten. En ook de urenregistratie richting onze klanten is gemakkelijk te downloaden. Uiteindelijk scheelt  het gewoon heel veel tijd en moeite en werkt het heel simpel. Nadat het systeem in een auto is geïnstalleerd en je de app hebt gedownload kan een kind de was doen.”

“Over een paar jaar moet je de CO2-uitstoot van je wagenpark kunnen aantonen. Dat kan met TrackJack”

CO2 uitstoot

Naast ritten-, kilometer en urenregistratie is TrackJack ook te gebruiken voor fleetmanagement, diefstalbeveiliging, materieel-beheer en zelfs CO2-reductie. “Dat laatste wordt voor NOA-leden relevanter. Zeker ook met aanbestedingen, ISO-normeringen en meer is dat echt iets dat speelt” stelt Ligtvoet. “Maar over een paar jaar moet je de CO2-uitstoot van je wagenpark kunnen aantonen. Dat kan met TrackJack.

Voor 2 tientjes per maand bieden we nu al de optie Green Driving, waarmee je aan de hand van rijgedrag zoals snel optrekken, hard remmen en scherpe bochten nemen kunt zien hoeveel CO2 wordt uitgestoten. Perfect voor de aanstaande wetgeving uit het Klimaatakkoord.” Met Green Driving worden bestuurders bovendien aangemoedigd om het tegen collega’s of andere TrackJack-gebruikers op te nemen: wie rijdt er het zuinigst?

Met TrackJack Benefits biedt het gebruik van het GPS systeem bovendien korting op diensten van andere bedrijven
en organisaties zoals ZZP Nederland, Gereedschapbeheer, boekhoudpakket Informer en een tankpas van MoveMove.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding