Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

ev ritregistratie subsidie

Meer subsidie voor de EV in 2023 (SEPP)

Geschreven door Ralph

Het nieuwe jaar is begonnen en de subsidiepot voor nieuwe en gebruikte elektrische   auto’s is opnieuw gevuld. Het goede nieuws? De pot zit voller dan ooit. Het minder goede nieuws? Het bedrag per auto is wat lager. Maar daardoor zijn er wel meer mensen die gebruik kunnen maken van de subsidie.

Voor nieuwe elektrische personenauto’s is er in 2023 67 miljoen euro beschikbaar. Voor de gebruikte EV’s is de pot tot 32,4 miljoen euro gevuld. In totaal een toename van 8 procent. Best behoorlijk!

SEPP subsidie per personenauto gedaald

De  Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (afgekort SEPP)  is voor elektrische auto’s bedoeld die duurder zijn dan €12.000 en minder dan €45.000. De wagen moet volledig elektrisch zijn en meer dan 120 kilometer range hebben. 

Het bedrag dat per nieuwe elektrische auto aan subsidie wordt uitgekeerd, wordt wel wat lager dan in 2022.  Voor een nieuwe elektrische auto kunt u nu  €2.950,- terugkrijgen van de staat, en voor de occasion is dat €2.000,-.  De snelle rekensom leert dat meer dan 22.000 nieuwe EV’s met de subsidie kunnen worden aangeschaft en wel 16.000 elektrische auto’s met een eerdere eigenaar.

Overigens wordt ook gedacht aan de ondernemer. Met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)  is ook een flink bedrag uitgetrokken. In 2023 komt 33 miljoen euro beschikbaar, en er kunnen zo’n 6.600 wagens worden voorzien. De snelle rekensom leert dat je tot maximaal €5.000,- subsidie per auto kunt krijgen.

GPS tracker auto als ritregistratiesysteem

Of u nu een auto op fossiele brandstof rijdt, of een mooie nieuwe of gebruikte EV,  het is altijd aan te raden om uw gereden ritten te registreren.  Als ZZP’er wilt u uw kilometers aan de zaak declareren, als MKB’er wil je je bijtelling voorkomen en als grote ondernemer wil je weten waar en wanneer de ritten zijn gemaakt. Met de GPS tracker als ritregistratiesysteem  maakt u alles online inzichtelijk.


Bron: Automotive-online.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding