Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

zonnepanelen trackjack bijtelling

Zonnepanelen verplicht?

Geschreven door Jim

Frankrijk. Voor velen het land van zomervakantie, croissants, goede wijn en de Eiffeltoren. Oh, en een  verzameling automerken als Renault, Peugeot en Citroën.  Maar het komt nu ook bekend te staan als het land van de zonnepanelen. Een hele hoop zonnepanelen.

De Franse overheid verplicht beheerders van parkeerplaatsen namelijk om zonnepanelen te plaatsen.  Handig om energie op te wekken  en minder afhankelijk te zijn van kernenergie én energie vanuit het buitenland.

Panelen voor grote parkeerplaatsen

Vanaf 2028 moet ieder parkeergebied dat groter is dan 80 parkeerplekken, verplicht zijn overdekt met deze zonnepanelen. Naast dat het ideaal is voor de auto’s die lekker koel in de schaduw kunnen parkeren,  levert het ook een hele hoop groene stroom op. De beheerders hebben de investering in 12 jaar  terugverdiend, aldus de berekeningen.  Overigens is het zo dat grotere parkeergelegenheden (400+) alles in 2026 al geregeld moeten hebben.

Het idee is overigens niet nieuw voor Frankrijk. In 2020 begon Disneyland Parijs om haar parkeerplekken te overdekken en te beleggen met zonnepanelen. De 46.000 panelen die er nu liggen, leveren zo’n 10 gigawattuur per  jaar op.


Besparen met zonnepanelen? Of besparen op bijtelling?

Voor veel Nederlanders  worden zonnepanelen steeds  vaker gebruikt om hun elektrische auto mee te laden. Handig, want dan kost die EV u echt heel weinig. Een andere manier om geld te besparen, is ervoor te kiezen om geen bijtelling te betalen. Heeft u een tweede auto, (elektrische) bakfiets of scooter om privé mee te reizen? En gebruikt u uw auto alleen voor zakelijke doeleinden? Dan is het een makkelijke keuze om  niet meer dan 500 kilometer privé  te rijden met uw voertuig.   Houd de kilometerregistratie bij met onze GPS tracker en u  betaalt helemaal geen bijtelling in 2023.

Bron: Topgear

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding