Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

CO2uitstoot meten kilometerregistratie

Microplastics: uitstoot van banden en remmen 

Geschreven door Ralph

De Europese Unie  is druk in de weer met de nieuwe CO2-uitstoot-eisen waar alle auto’s aan moeten gaan voldoen. De horde naar elektrisch rijden is inmiddels genomen en nu staat het volgende op de agenda: uitstoot van banden en remmen.

Een onderdeel van de nieuwe normen is het reguleren van de  emissies van remmen en banden. Concreet houdt dat in dat ze een de hoeveelheid uitstoot van de banden en remmen willen inperken. De naam van dit fenomeen? Microplastics.

Microplastics

Het TNO (De Nederlandse Organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) definieert microplastic als stukjes kunststof die kleiner zijn dan 5 millimeter. Onderzoek wijst uit dat autobanden goed zijn voor 35% van de uitstoot van alle microplastics. De overige 65%? Die komen van plastic zakjes, kleding en industriële folie.

Er is overigens nogal wat onduidelijkheid. Hoe moet die uitstoot worden gemeten en wat is de toegestane uitstoot? Dat is allemaal nog niet bekend. We kunnen pas in 2024 een compleet voorstel ontvangen met de exacte eisen die worden gesteld aan de banden en de meetmethode. Overigens zal er onderscheid worden gemaakt tussen normale banden, winterbanden en andere soorten banden.

 

CO2-uitstoot meten met kilometerregistratie

Het meten van microplastics is een relatief nieuw onderdeel in de strijd voor het milieu. Het meten van CO2-uitstoot staat al langer op de agenda is inmiddels voor bedrijven heel eenvoudig inzichtelijk te maken. En op het moment dat u weet wat u uitstoot, is het verbeteren ineens een stuk makkelijker. Aan de hand van de kilometerregistratie van TrackJack, voorzien van Green Driving, krijgt u inzicht in rijgedrag maar ook in de CO2-uitstoot  van het wagenpark.

Bron: Topgear.nl

 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding