Kies uw taal

Wordt stimulering elektrisch rijden verlengd?

Geschreven door Michelle

Als het aan de Vereniging Elektrische Rijders ligt wel. Want waarom wordt de fossiele bestuurder beloond maar wordt de elektrische rijder vergeten?

Elektrisch rijden is een van de voornaamste middelen waarop is ingezet om de klimaatdoelen in 2030 te halen. Minder CO2-uitstoot maar ook een schonere lucht voor iedereen. Met de lagere bijtelling in de afgelopen jaren, zagen we een enorme groei in elektrisch rijden. Het was ineens veel gunstiger om een Model 3 te rijden dan een traditionele sedan op benzine. Toch  is dit beleid niet langer aan de orde.


Elektrisch wordt duurder

De lagere accijns op benzine geldt nog het eerste halfjaar van 2023. Da’s lekker. Maar ben jij een elektrische rijder? Dan zit je er met de huidige energietarieven niet echt warm bij. Sterker nog, als je 20.000 kilometer rijdt zal het verbruik van de EV in 2023 zelfs €1.000 duurder zijn dan benzine tanken aan de pomp.

De Vereniging Elektrische Rijders opteert voor een hoger plafond voor elektriciteitsgebruik en een lagere prijs ónder het plafond. Ze zijn van mening dat 70ct/kwh veel te hoog is in vergelijking met de prijs onder het plafond dat voor gas wordt aangehouden. Als tweede willen ze graag de BTW verlaging van 21 naar 9% doortrekken naar 2023 én korting bieden aan de laadpaal tot juli 2023. Net als accijnskorting op fossiele brandstof dus.

Rittenregistratie en bijtelling 2023

De  bijtelling voor de elektrische auto is in 2023 16%. Dat is eigenlijk niet anders dan in 2022. Wel is het zo dat u bijtelling eenvoudig kunt voorkomen door niet meer dan 500 privékilometers te rijden. En dat houdt u makkelijk bij met het rittenregistratiesysteem van TrackJack. Een sluitende rittenregistratie registreert iedere rit en houdt exact de gegevens bij die de Belastingdienst wil zien. Dat bespaart u niet alleen een hoop geld, maar ook een hele hoop tijd.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding