Kies uw taal

rittenregistratie en subsidie op de laadpaal

Als ondernemer subsidie op je laadpaal?

Geschreven door Ralph

Het lijkt er misschien op dat het einde van het jaar alweer bijna daar is, maar niets is minder waar. We hebben nog 25% te gaan, en dat is precies genoeg om u te oriënteren op subsidie die er in 2022 nog is. Kent u bijvoorbeeld de subsidie op de laadpaal? 

De prijzen van  elektriciteit stijgen, net als de prijzen van benzine. Het kan om die reden handig zijn om zonnepanelen op het dak te leggen en daardoor het laden van uw auto bijna helemaal gratis te doen. Door gebruik te maken van  subsidie die nog in 2022 beschikbaar is, kunt u ook de aanschaf van de laadpaal  erg interessant maken.

Kosten en subsidie

Een laadpaal is kostbaar. U schaft er één aan vanaf €1.000 tot wel het viervoudige wanneer u voor bijzondere exemplaren gaat. Koopt u echter een slimme laadpaal op uw eigen terrein, dan kunt u aanspraak maken op de MIA subsidie.  MIA staat voor milieu-investeringsaftrek, en  biedt u de mogelijkheid om de fiscale winst te verlagen. Dat houdt in dat u tot 45% van het investeringsbedrag in mindering kunt brengen op de winst tot maximaal €2.500. 
Een lang verhaal kort: u kunt hiermee €1.125 besparen.  

Overigens moet je er wel voor zorgen dat de aanvraag drie maanden na aanschaf wordt ingediend en de laadpaal op eigen terrein staat.  Eigen terrein is een rekbaar begrip, want gehuurd terrein of een huisadres (als ZZP’er) telt ook. 

Overigens is er ook altijd kans dat je in aanmerking komt voor een openbare laadpaal in de buurt, die je wel moet delen. Die kun je aanvragen bij je gemeente. Zie ook www.laadpaalnodig.nl.


Laden en rittenregistratie

Op het moment dat u een elektrische auto heeft, heeft u daar  ook een laadpas voor nodig. TrackJack biedt u de mogelijkheid om te besparen wanneer u voor MoveMove kiest. Zo krijgt u de eerste 3 maanden  gratis als klant van TrackJack! En als u dan ook uw tankpas nog koppelt met uw TrackJack omgeving, worden de tankbeurten automatisch opgeslagen bij uw sluitende rittenregistratie. Daarmee krijgt u precies inzicht in elke tankbeurt, verbruik én CO2-uitstoot.


Bron: MoveMove

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding