Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

kilometerregistratie ev laden

De kosten voor opladen EV rijzen de pan uit

Geschreven door Michelle

Het is inmiddels geen nieuws meer. Door de gestegen stroomtarieven wordt alles duurder. En dus ook het opladen van je elektrische auto. We bekijken hoeveel elektrisch rijden nou echt per kilometer kost. 

Laten we beginnen met schokkende cijfers. Volgens het CBS ligt de prijs van stroom in september 200 procent hoger dan vorig jaar.   Dat resulteert in de volgende cijfers.

Prijs in 2021

Prijs /kWhStroomverbruikPrijs per kilometerBenzineprijs per kilometer *
22 cent20 kWh4,4 cent10 cent

Prijs in 2022

Prijs /kWhStroomverbruikPrijs per kilometerBenzineprijs per kilometer *
65 cent20 kWh13 cent13 cent

*  Uitgaande van een auto die 1 op 15 rijdt

 

Tarieven van snelladen

De kosten voor snelladers  zijn helemaal  door het dak gegaan.   Kijken we naar onderstaande drie grote spelers, hebben we het over een stijging van meer dan 217 procent.

MerkPrijs per kWh (2021)Prijs per kWh (2022)Procent 
Fastned59 cent83 cent140,7%
Tesla Superchargers23 cent73 cent317,4%
Shell Recharge35 cent68 cent194,8 %

Bij 80 cent per kWh rijdt de auto uit ons voorbeeld ineens voor 16 cent per kilometer. Ter vergelijking: zelfs met een literprijs van bijna 2 euro kun je dat evenaren door met een benzineauto zuiniger te rijden dan 1 op 12,3, wat met de meeste auto’s een zeer haalbare kaart is.

Vaste tarieven en zonnepanelen

Gelukkig zijn er nog een hoop bedrijven en particulieren die niet aan een flexibel contract vast zitten. Daarvoor geldt nog steeds dat elektrisch veel  voordeliger rijdt. En wanneer je ervoor kiest  om je huis te voorzien van zonnepanelen, dalen de energiekosten enorm én wordt de EV dus wel echt interessant.

En als je  niet thuis kunt of wilt laden, kom je automatisch uit op de openbare laadpaal. Die was voorheen altijd duurder, maar sinds de stijgende energieprijzen is dit toch de beste optie. De prijzen hier zijn minder snel gestegen dan de prijzen bij uw eigen energieleverancier. 

Overigens is het verstandig om te laden  via een laadpas die je korting geeft. Denk eens aan MoveMove, waar TrackJack ook een koppeling mee heeft.

Kilometerregistratie bespaart u geld

Wanneer  u een auto rijdt waarbij u de gereden kilometers mag declareren aan uw werkgever of uw eigen bedrijf is het aan te raden om een goede kilometerregistratie bij te houden. Dit kan uiteraard  door alles op te schrijven of in Excel bij te houden, maar denkt u ook eens na over een digitaal kilometerregistratiesysteem.  Alle  kilometers, inclusief adressen, kilometerstanden en tijden, worden automatisch vastgelegd en kunnen met 1 druk op de knop worden geëxporteerd naar Excel of PDF. 

Bron: NU.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding