Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Besparen op bijtelling

Besparen op bijtelling

Geschreven door Micha

Het einde van het jaar is in zicht. En dat betekent dat u weer mag bepalen of u wilt bijtellen of dat u ervoor kiest om de auto niet privé te gebruiken. Of nog specifieker: niet meer dan 500 kilometer privé. En niet bijtellen is een hele makkelijke manier om te besparen, en dat is iets dat heel veel huishoudens nu wel nodig hebben.

Het is een jaarlijks keuzemoment waar in tijden van inflatie veel zakelijke rijders stil bij staan. Ga ik mijn auto van de zaak ook flink privé gebruiken? Of heb ik een alternatief voertuig thuis waar ik mijn privé kilometers net zo goed mee kan maken. Of is de elektrische fiets hét middel waar u gebruik van maakt? Het bespaart u veel geld, want een beetje zakelijke auto kost u al snel een paar honderd euro bijtelling per maand.


Zakelijke ritten en privé ritten

Een rit die u maakt voor uw werk, zoals woon-werk verkeer, kunt u gewoon als zakelijke rit aangeven. Hetzelfde geldt voor het bezoek aan een klant of zakelijke lunch. Maar stopt u op de terugweg bij het kinderdagverblijf? Dan zijn de extra kilometers die u rijdt privé. En dan kan het snel gaan met die 500 kilometer. Ook een bezoek aan het winkelcentrum, supermarkt of pretpark is gewoon een zakelijke rit.

Kilometerregistratie bijhouden

Kiest u ervoor om te besparen met bijtelling in 2023? Dat snappen we heel goed. Let er dan wel op dat u uw kilometerregistratie dan goed bijhoudt. De Belastingdienst kan al uw ritten opvragen, waarin de adressen, tijden en kilometerstanden inzichtelijk moeten zijn. En om dat allemaal handmatig te doen, is een enorme klus. Met een digitaal kilometerregistratiesysteem is het echter geen werk meer. Dit systeem werkt op basis van GPS en registreert alle ritten en kilometers automatisch voor je. En met één druk op de knop kun je dat uitdraaien naar een bestand voor de fiscus.


Besparen op benzine en onderhoud

En kiest u ervoor om alles digitaal bij te laten houden? Houd er dan ook rekening mee dat u kunt besparen op brandstofkosten én op onderhoud. Want door de Green Driving functionaliteit die we aanbieden, kunt u uw CO2-uitstoot zien, verbruik inzichtelijk maken én neemt u het op tegen alle andere TrackJack Green Drivers. Op deze manier krijgt u tips over zuinig rijden en kan er wel tot 14% brandstof worden bespaard.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding