Kies uw taal

Prinsjesdag 2022: al het nieuws aan de horizon

Geschreven door Micha

We hebben er even op moeten wachten, F5 van ons toetsenbord is er moe van, maar we hebben eindelijk het nieuws van Prinsjesdag voor u. En dat is allemaal lang zo kwaad nog niet.

De onbelaste vergoeding voor uw reiskosten gaat namelijk omhoog. Dat is eigenlijk niks nieuws, want dat was al aangekondigd. Wel is het lekker om te lezen dat het ook daadwerkelijk is doorgevoerd. Deze nieuwe regel houdt in dat de werkgever niet langer een €0,19 belastingvrije kilometervergoeding kan geven, maar per 2023 al €0,21. Dat bedrag zal op termijn trouwens naar €0,23 toe gaan.

Bedrijfswagens worden meer belast

Maak je gebruik van de grijskentekenregeling?   Dan betaal je minder wegenbelasting en ben je in bepaalde gevallen vrijgesteld van BPM. Maar let op. Per 1 januari 2025 verdwijnt de regeling voor ondernemers. Koop je na die datum een nieuwe bestelauto? Met een datum eerste toelating van 2025 of later betaal je dan gewoon BPM bij de aanschaf.  Bovendien gaat de wegenbelasting omhoog  met maar liefst 15%! En per 2026 wordt hier nog eens 6,96% bij opgeteld.

 

Minder bijtelling betalen

Heb je een leaseauto? Goed nieuws, want je gaat iets minder bijtelling betalen. Fijn voor de zakelijke rijder! Maar hoe zit dat dan? De eerste schijf van de inkomstenbelasting in box 1 gaat namelijk omlaag.  Voorheen betaalde je 37,07% belasting over al je inkomen tot €73.071. Dat percentage gaat omlaag naar 36,09%. En aangezien een percentage van de nieuwwaarde van je auto van de zaak bij je inkomen wordt opgeteld, zou je dat moeten merken.

Voorkom alle bijtelling  met het ritregistratiesysteem

En wilt u de uitgaven een beetje in de gaten houden dit jaar? Dan kunt u het beste ervoor kiezen om helemaal geen bijtelling te betalen. Zorg er simpelweg voor dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt, en klaar is Kees. En wanneer u uw ritregistratie met een digitaal ritregistratiesysteem bijhoudt, hoeft u helemaal niets anders meer te doen dan rijden en af en toe even snel uw ritten checken. En dat kan dan weer simpel met de gloednieuwe app voor iPhone en Android.

Bron: Autoblog

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding