Kies uw taal

Je motor stoppen om brandstof te besparen

Geschreven door Michelle

Wanneer je staat te wachten voor een treinovergang is het advies simpel: schakel je motor uit. Maar wat doe je als je in de file staat? Of wanneer het stoplicht op rood gaat. Besparen op benzine is nuttig, maar op welk punt bespaar je en op welk punt kost het je juist meer?

Besparen. Het is een onderwerp waar je in de huidige economie niet meer omheen kunt. Inflatie maakt je boodschappen duurder, de benzineprijzen zijn nog steeds flink en ook de auto’s zelf zijn door schaarste kostbaar. Laten we eens beginnen met het besparen op brandstof. Want zet jij je motor uit als je lange tijd stil staat?

Wat vindt je auto ervan?

Veel auto’s zijn voorzien van een start/stop-systeem, dat ervoor zorgt dat je motor niet actief blijft draaien wanneer je stil staat. Toch zijn er experts die van mening zijn dat je auto voor heel korte tijd stil zetten niet goed is voor de techniek van je wagen. Gloednieuwe modellen hebben een startmotor en accu die hiervoor ingericht zijn, maar de wat oudere auto’s kunnen schade ondervinden door kort stoppen.

Zeker wanneer het koud is, is de motor kort uitzetten zelfs slechter dan deze laten draaien. De motor verbruikt meer benzine wanneer je deze start dan wanneer je hem laat draaien. Dat is trouwens ook meteen de reden dat je nieuwe wagen in koude weersomstandigheden de start/stop niet inschakelt.

 Maar wanneer zet ik hem nou echt uit?

Goede vraag. Als vuistregel kun je een pauze van 30 seconden aanhouden. Dus die stop bij de trein? Uitschakelen.  Iemand brengen naar Schiphol? Uitschakelen. Maar een auto voor u die iemand afzet bij de bushalte? Gewoon laten draaien.


Besparen met  kilometerregistratie en Green Driving

En zoals we al eerder schreven, is besparen iets waar we allemaal mee bezig zijn. Green Driving van TrackJack biedt de mogelijkheid om met uw kilometerregistratiesysteem  niet alleen een sluitende digitale ritregistratie bij te houden, maar geeft ook inzicht in rijgedrag en CO2-uitstoot. En voor iedere kilometer die je kunt besparen of zuiniger rijden, hoef je ook niet naar de pomp.


Bron: Ad.nl

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding