Kies uw taal

De zon staat weer laag. Wat moet je doen?

Geschreven door Jim

De herfst staat weer voor de deur. En ondanks dat we hopelijk nog wel kunnen nagenieten van de zon, komt de gloeiende bol wel steeds lager op de horizon te staan. En dat kan op de weg voor gevaarlijke situaties zorgen.  Autoweek geeft zes waardevolle tips om zo veilig mogelijk de weg op te gaan.

Rijd je in de ochtend vaak naar het oosten en in de middag weer terug naar het westen? Dan zal de lage zon  geen nieuw fenomeen zijn. Voor u, maar ook voor de automobilisten die zonder regelmaat op de weg zitten, de beste tips op een rijtje.

De zonnebril

Als het goed is, heb je er nog wel een liggen na deze lange en warme zomer: de zonnebril.   Het is handig om er altijd één in de auto   te hebben, dus misschien een oude die wel gepolariseerde glazen heeft. Dan kan het je nooit meer verrassen.

Schone ruiten

Dit geldt eigenlijk niet alleen voor  de herfst maar ook voor alle andere seizoenen. Wanneer je voorruit schoon is, is je zicht altijd beter. En met een lage zon geldt dat helemaal. Ook de binnenkant van de autoruit kan best vies zijn, dus haal daar ook eens een doek overheen. Dus voor volgende week kun je ruitenwisservloeistof  en een zachte doek op je boodschappenlijst zetten.

De zonneklep

Zelfs de oudste auto’s op de weg hebben ze wel. Die leuke kleppen waar je als kind al mee speelde, maar nu tegen de laagstaande zon een hele belangrijke rol spelen.   Logischerwijs moet je ze niet al te laag zetten, want dan zie je nóg minder.

Ventilatie

De tip die ons al twee en een half jaar bezighoudt maar nu dus ook voor de auto geldt. Ventileer goed. Wanneer de auto niet  beslagen is, zorgt dat voor een uitstekend zicht.  De airco kan dus aan, of gebruik die eerder genoemde doek.

Zet je licht aan

Wanneer je de zon niet van voren hebt maar je juist weg rijdt van de zon, is het aan te raden om je verlichting aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat je tegenliggers die hopelijk bovenstaande tips ook weten je beter op de weg zien.


De zevende tip: digitale rittenregistratie 

Bent u veilig en wel aangekomen? Gelukkig. En schrijft u direct  uw adresgegevens, kilometerstand en het karakter van de rit in uw rittenregistratie bij? Nou, dan hebben we nog een laatste tip voor: laat dit allemaal automatisch digitaal uit handen nemen. Met een digitale rittenregistratie worden alle gegevens van uw rit geregistreerd en online voor u klaargezet. De blackbox in uw auto houdt het bij en met één druk op de knop heeft u een PDF, Excel of Audit-file voor de Belastingdienst.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding