Kies uw taal

mist kilometerregistratie trackjack

Opfrisser: veilig rijden met mistlicht

Geschreven door Micha

In het begin van dit jaar schreven we er al over, die akelige mist. En nu het einde van het jaar er aan zit te komen, zullen we daar ook steeds vaker van mogen genieten. We geven even een opfriscursus. Dat is nodig, aldus de Verkeerspolitie.

Marc Woortmeijer, agent bij de Verkeerspolitie Oost-Nederland ziet dat bestuurders de verlichting vaak op automatisch hebben staan. Maar die zorgt er alleen voor dat de lampen van dagverlichting of dimlichten aan gaan. Je auto herkent geen mist, regen of sneeuw, en dus moet je zelf aan de slag. Bij beperkt zicht moet je de knop voor het gebruik van de dimlichten dus zelf indrukken of draaien.

Gevaar op de weg

Bij dichte mist  (als het zicht minder dan 200 meter is) mag je de mistlampen voor aanzetten.  De achterverlichting mag  écht alleen gebruikt worden bij mist of sneeuwval als het zicht minder is dan 50 meter. Rij je langs een hectometerpaaltje en zie je de volgende staan? Dan heb je nog minstens 100 meter zicht.

De gevolgen van niet rijden met mistlicht kunnen groot zijn. “Door onoplettendheid of onzorgvuldig handelen kun je schuld hebben aan een aanrijding. Dat kan verzekeringstechnisch vervelend uitpakken. Maar het is natuurlijk nog veel erger als er letsel bij komt kijken. Een aanrijding met letsel kan uiteindelijk resulteren in een strafrechtszaak”, aldus Marc Woortmeijer.

Hoe weet je of  de  mistlampen voor of achter aan staan?

TrackJack Mistlampen gps-tracker

Het icoontje voor de mistlampen aan de voorkant van uw wagen, wijst altijd naar dezelfde kant als de iconen van uw koplampen. (In onze afbeelding is dat dus naar links) Ook wijzen de stralen van de voorste mistlampen naar beneden.

Bij het icoontje voor de mistlamp aan de achterzijde van uw auto wijzen ze recht naar achteren. Logisch. De mistlamp aan de voorkant mag je volgens de Rijksoverheid ‘alleen gebruiken als mist, sneeuwval of regen het zicht ernstig belemmeren’. Hiervoor geldt overigens geen bepaald aantal meters zicht.

Zicht op uw kilometerregistratie

Wat gelukkig niet levensgevaarlijk is, maar wel van groot belang, is zicht houden op uw kilometerregistratie. Bent u een zakelijke rijder met een auto van de zaak? Het automatisch digitaal bijhouden van uw kilometerregistratie is dan perfect om aan te tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden. En rijdt u uw eigen auto voor zakelijke doeleinden? Dan helpt het kilometerregistratiesysteem u op weg om alle zakelijke kilometers netjes bij te houden. Ideaal om te exporteren en te declareren.

 

Bron: Ad.nl

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding