Kies uw taal

Besparen is het nieuwe goud

Geschreven door Jim

Daar gaan we weer. We maken allemaal hoge kosten  door benzinetarieven, energietarieven en  zelfs de verkeersboetes gaan mee met de inflatie. Om die reden proberen we allemaal wat meer te besparen. En naast TrackJack biedt ook Google de mogelijkheid om hier in mee te doen.

Vanaf vandaag biedt Google Maps namelijk een nieuwe functionaliteit aan waarin ritten niet alleen meer zo snel of zo kort mogelijk, maar nu ook zo milieuvriendelijk kunnen worden gepland.  Dat past mooi in het plaatje.

Milieuvriendelijke route

De term milieuvriendelijk is soms lastig. Want dieselmotoren zijn veelal efficiënter bij hogere snelheden dan benzinemotoren. Heb je een hybride of elektrische wagen, dan zijn die veel efficiënter in korte ritjes met veel stops. Om die reden vraagt Google je dan ook om in te stellen wat voor een soort voertuig je rijdt.

Trouwens zijn we niet het het eerste land dat eco-vriendelijk gaat rijden.  De Verenigde Staten, Duitsland en Canada begonnen ermee, en nu worden veertig landen in Europa er ook van voorzien. 

De ontwikkelaars van de app claimen dan  de functie al heel veel CO2-uitstoot heeft bespaard: een half miljoen ton. En dat is behoorlijk! Het zou per rit namelijk wel tot vijftien procent kunnen besparen.


Besparen met digitale kilometerregistratie

Een manier om uitstoot én tijd te besparen is het bijhouden van een sluitende kilometerregistratie. Niet alleen wijst onderzoek uit dat bestuurders met een kilometerregistratiesysteem zuiniger (en minder asociaal)  rijden, ook bespaar je een hoop tijd in een  mogelijk stationaire wagen om je ritten in een boekje bij te schrijven. En als je dan TrackJack Green Driving inschakelt én een koppeling met de MoveMove tankpas , krijg je exact inzichtelijk wat het rijgedrag per voertuig is, je verbruik én je CO2-uitstoot per voertuig en wagenpark. Ideaal dus.

Bron: Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding