Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

rittenregistratie co2 uitstoot gps tracker

Goed nieuws: CO2-uitstoot steeds minder

Geschreven door Micha

In 2010 begon het Europese Milieuagentschap  met het toepassen van CO2-normen. En met de komst van de elektrische auto, plug-in hybride en reguliere hybride lag de CO2-uitstoot in 2020   wel 12 procent lager dan het jaar ervoor. Een record.

Overigens doen ook steeds zuiniger rijdende fossiele brandstofauto’s een duit in het zakje. De genoemde  uitstootnormen zorgen ervoor dat autofabrikanten steeds zuinigere en schonere auto’s van de band moeten laten rollen. Voor de volledigheid, en wie er meer van wil weten, mag er gemiddeld 95 gr CO2/km worden uitgestoten door gewone auto’s en 147 gr CO2 voor bestelauto’s.


De winst komt van de EV

Het zal u niet verbazen, maar de voornaamste afname komt door de groei van de elektrische auto. In 2019 was slechts 3,5% elektrisch of hybride. In 2020 was dat al gestegen naar 11,6%.  En het zal u niet verbazen maar die groei heeft in de afgelopen jaren doorgezet. 

Het Milieuagentschap laat weten dat de steeds strenger wordende normen ook een hele belangrijke pijler zijn. En daar plukken onze kinderen en kleinkinderen de vruchten van. Alle autoproducenten die de norm in 2020 niet wisten te halen, moeten met elkaar een bedrag van ruim 500 miljoen  als boete betalen.

Rittenregistratie voor de elektrische auto

Op het moment dat u kiest voor een elektrische auto, is het handig om direct ook stil te staan bij een goede rittenregistratie.  Door een GPS tracker in uw voertuig te installeren, worden al uw gemaakte ritten automatisch bijgehouden en kunt u dit makkelijk aan de Belastingdienst aanleveren.  Ook maakt TrackJack het voor u mogelijk om naast een digitale kilometerregistratie  ook uw CO2-uitstoot inzichtelijk  te maken. Dan kunt u ook direct zien wat uw eigen ‘bijdrage’ aan het milieu is.

Bron: ad.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding