Kies uw taal

gps tracker autodiefstal

Twintig procent meer autodiefstallen in 2022

Geschreven door Jim

Het aantal autodiefstallen zit weer in de lift. De politie heeft de cijfers van de eerste vijf maanden van 2022 bekend gemaakt en het is helaas niet wat je wilt zien. In tien van de twaalf  provincies zijn er meer auto’s gestolen. En de cijfers liegen er niet om.

Dit jaar registreerde de politie al meer dan 3.550 autodiefstallen. Dat is ruim 20 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Inbreken in auto’s is nóg populairder, zo blijkt. Daar is een groei van meer dan 33 procent te zien: van 12.880 naar 17.161 inbraken. Het goede nieuws? De cijfers liggen nog wel lager dan voor de  pandemie en het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) verwacht ook niet dat dat op korte termijn hoger zal worden.  

Populaire wagens

Heeft  u een Volkswagen Golf, Fiat 500, Renault Clio of Toyota RAV4? Let dan extra goed op, want dat zijn helaas de populairste wagens bij het gilde. Maar ook auto’s met Keyless Entry zijn populair. Met behulp van speciale, uiteraard illegale, kastjes kan de range van uw autosleutel namelijk eenvoudig worden verlengd. Overigens is de stijging niet te zien in Friesland en Flevoland, maar in de 10 andere provincies is de toename in diefstal duidelijk merkbaar. 

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit vermoed dat de autodieven  ‘hun oude werk weer oppakken’ na de lange corona-periode. Mensen zijn weer meer op stap, naar werk of het terras. En daarmee staat de auto veelal onbeheerd op de oprit of parkeerplaats. Onze vrienden van Autoweek melden dat er wel hoop is, aangezien het aantal autodiefstallen al sinds 1995 ieder jaar daalt.


GPS tracker om uw auto in de gaten te houden

De cartracker van TrackJack biedt  u de mogelijkheid om uw auto altijd in het oog te houden. Door de GPS tracker in te bouwen in uw auto, kunt u via uw PC of de app altijd zijn waar de auto is. Ook  kunt u ook handige functionaliteiten gebruiken zoals een veiligheidszone, sabotagemelding en diefstalmelding. Installeer de app voor iOS of Android en ontvang direct pushberichten op het moment dat er iets aan de hand is!

Bron: autoweek

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding