Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Links rijden online kilometerregistratie

Een van de grootste ergernissen? Links rijden.

Geschreven door Micha

U herkent het zelf ongetwijfeld. Een automobilist die de linkerbaan wel heel erg leuk vindt, maar zijn of haar snelheid daar niet echt op heeft afgestemd. Het is voor veel bestuurders een enorme ergernis. Maar bumperkleven of rechts inhalen kan een fikse boete opleveren. Wat nu?

Je bent wettelijk verplicht om op de snelweg zoveel mogelijk rechts te rijden. En dat is wel zo handig, want onnodig links rijden kan je een boete van €220 opleveren.  Zit er nou iemand voor je die niet meer weet hoe hij of zij naar de rechterbaan moet? Pas wel op, want rechts inhalen kost je €250, bumperkleven van €300 tot zelfs €650 en toeteren of met je lichten flitsen kan je zo €150 armer maken. 

Waarom rijden we niet rechts?

Een snelweg met slechts twee banen én veel vrachtwagens, zoals de A15 bijvoorbeeld,  is een mooi voorbeeld waarbij iedereen op de linkerbaan achter elkaar rijdt.  We willen niet naar rechts omdat je anders niet meer tussen het rijtje komt zodra er een vrachtwagen voor je opdoemt.  Ook heerst het gevoel dat de rechterbaan voor vrachtwagens en ‘losers’ is, aldus onderzoek van Rijkswaterstaat. 

Ook zijn veel bestuurders zich niet bewust van hun rijgedrag. We doen graag andere mensen na, dus rijden netjes op de tweede of derde baan simpelweg omdat andere auto’s daar ook rijden.

Verkeerspsycholoog Cees Wildervanck heeft nog een verklaring voor het irritante bumperkleven en flitsen met de lampen: “Dat agressie zich vooral in het verkeer ontlaadt, komt doordat verkeersdeelnemers anoniem zijn in hun auto. Ze zijn niet of nauwelijks als persoon herkenbaar waardoor ze zich minder gecontroleerd voelen.”

Online kilometerregistratie voorkomt irritatie

Naast links rijden en bumperkleven  is het handmatig bijhouden van een kilometerregistratie ook de bron van een hoop irritatie.  Dit kan veel beter. Door een online kilometerregistratie bij te houden, hoef je niets meer in een boekje te schrijven, in Excel bij te houden of aan het einde van de maand bij elkaar te schrapen. Alle ritten en kilometers worden netjes en sluitend bijgehouden aan de hand van een GPS tracker die in uw voertuig wordt geïnstalleerd. Dat voorkomt een hoop frustratie.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding