Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

geen laadpalen ritregistratie

Stroomnet vol voor laadpalen. Wat nu?

Geschreven door Micha

Het aantal  elektrische auto’s in Nederland groei nog steeds. En omdat niet iedereen op zijn of haar eigen oprit kan laden, zijn er  meer laadpalen nodig op openbare plekken. Het gevolg? In 2025 zullen er duizenden buurten in Nederland zijn waar de laadpalen niet meer kunnen worden geplaatst door de druk op het netwerk.

De beschikbare netcapaciteit zal over drie jaar in 3.000 buurten worden overschreden, om precies te zijn. En dat houdt in dat daar dus geen nieuwe laadpalen meer bij kunnen. 

Slimmer laden

Rutger Croon van ElaadNL denkt dat slim laden een oplossing kan zijn. Slim laden houdt in dat de elektrische auto met het elektriciteitsnet wordt verbonden en oplaadt als er verder weinig stroom op het net gebruikt wordt. Denk daarbij aan de nacht, of tijdens werktijd.
En zoals het er nu uitziet moet dat slimme laden de norm worden, anders loopt het stroomnetwerk over. Een andere optie is het verzwaren van het stroomnet. Al zegt netbeheerder Stedin dat ze liever voor slim laden gaan, en alle straten open graven (wat veel werk is én duur is) als tweede optie zien.

Laadpalen voor iedereen

Vorig jaar kwamen er in  Amsterdam ruim 5.000 laadpalen bij  en in Utrecht 2.300. Ook nam het verbruik per laadpaal met circa 30 procent toe. En als deze groei zo doorzet, hebben we in 2050 bijna 5 miljoen laadpunten. En dat zal zorgen voor wat overbelasting, dat zal u niet verbazen. Het slimme laden is dan mogelijk een oplossing, maar ook kan een eigen batterij in je huis een optie zijn. Daarmee zou je bijvoorbeeld stroom van je zonnepanelen kunnen opslaan en in de nacht weer gebruiken om je EV vol te laden.


Ritregistratie  voor elektrische auto

Het is dus een zegen maar ook een zorg, die EV.  Wat ook voor veel bestuurders een zorg is, is een sluitende ritregistratie. Wilt u bijvoorbeeld uw zakelijke kilometers  declareren van een privévoertuig? Of uw privékilometers bijhouden in een auto van zaak? Kies dan voor een GPS ritregistratie. De Belastingdienst zal u dat ook in dank afnemen, want de TrackJack PRO Fiscaal 2 is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Bron: Autoblog & Autoweek

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding