Kies uw taal

ev verplicht 2025 gps tracker

Leaserijder verplicht in EV vanaf 2025?

Geschreven door Micha

Vorige week rommelde het al in Den Haag over de snelheidsverlaging naar 100 km/uur. Deze week meldden bronnen nieuwe plannen om vanaf 2025 alleen nog elektrische auto’s toe te laten als leaseauto’s. En dat is behoorlijk ambitieus!

Die Haagse bronnen zijn er maar druk mee. Deze week wordt gemeld dat Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat zit te denken om alleen nog EV’s als leaseauto te accepteren.

Klimaatambities

Mevrouw Heijnen liet vorige week al weten dat ze de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark sneller wil laten gaan, uiteraard met het oog op de klimaatambities van 2030. Het gaat dan uiteraard om minder  CO2-uitstoot, maar ook het doel om  alle nieuwverkochte auto’s elektrisch te laten zijn.

Paul de Waal van Bovag is voor: “Wij vinden het in ieder geval een goede stap dat er nu wordt gekeken naar een stimuleringsbeleid voor na 2025, want dat was er nog niet.”

Leaserijders zouden er overigens  ook voor kunnen kiezen om te stoppen met het rijden van een leaseauto en een mobiliteitsvergoeding ontvangen. Dan kun je aanspraak maken op een  kilometervergoeding van 0,23 eurocent, vanaf 2023.

GPS tracker voor rittenregistratie ook in EV

En op het moment dat u ervoor kiest om gebruik te maken van een kilometerdeclaratie, dan is het verstandig  om uw ritten en kilometers netjes bij te houden. En het maakt dan natuurlijk niet uit of u een EV of auto op fossiele brandstof heeft. Ook voor het bijhouden van de kilometers om bijtelling te voorkomen  is de GPS tracker met  ritregistratie in uw EV een uitkomst.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding