Kies uw taal

reiskosten kilometerregistratie

Reiskostenvergoeding omhoog per 1 januari!

Geschreven door Jim

We moeten Prinsjesdag  nog even afwachten voor de exacte details, maar hoogstwaarschijnlijk gaat de onbelaste reiskostenvergoeding per 1 januari 2023 omhoog van 19 naar 21 cent per kilometer! En een jaar later komt daar weer een paar cent bij:  23 cent per 1 januari 2024. Alle kleine beetjes helpen!

Zoveel is ongeveer te lezen in de Voorjaarsnota 2022. Hierin staat  een bijwerking van de begroting 2022 én een aantal plannen voor 2023. En ondanks dat de exacte bedragen niet worden genoemd in de Voorjaarsnota, wordt de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding wel acht maal genoemd. Nog even wachten tot de   derde dinsdag van september, maar het lijkt allemaal behoorlijk zeker. 

De onbelaste reiskostenvergoeding

De onbelaste reiskostenvergoeding mag door de werkgever worden betaald, maar het hoeft niet.  Krijg je bijvoorbeeld nu 13 cent per zakelijke kilometer, dan verandert er helemaal niets. Maar krijg jij nu 20 cent per kilometer? Dan is het goed nieuws en houd  je er volgend jaar netto net wat meer van over.

Maar wat voor de ZZP’er of eenmanszaak?

Ben je ondernemer en heb je werknemers in dienst? Dan kun je voor hen gebruik maken van deze hogere vergoeding. Dat geldt ook als je in dienst bent bij je eigen BV. Maar als je als ZZP’er actief bent, zal het mogelijk niets toevoegen. De ‘kilometervergoeding’ voor de eigen ondernemer staat namelijk in een andere wet en blijft de vergoeding dus gewoon op 19 cent staan. Hopelijk wordt dit alsnog toegevoegd.


Kilometerregistratie om de kilometers bij te houden 

En het is leuk als u meer geld overhoudt aan de kilometers, maar dan  moet u wel weten hoeveel zakelijke kilometers u precies heeft gemaakt.  Met het kilometerregistratiesysteem van TrackJack wordt  de kilometerregistratie  automatisch bijgehouden en kunt u deze met één druk op de knop exporteren naar Excel of PDF. Het declareren van uw kilometers was nog nooit zo makkelijk. En vanaf januari 2023 dus ook nog nooit zo waardevol!

Bron: https://www.autoenfiscus.nl/nieuws/reiskostenvergoeding-per-1-januari-omhoog-voor-werknemers

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding