Kies uw taal

gps tracker auto kopen

Meer auto inbraken in Nederland dit jaar

Geschreven door Michelle

Soms plaatsen we ook berichten met minder leuk nieuws. Zo is er namelijk een enorme stijging te zien in het aantal auto-inbraken in Nederland dit jaar. Het gouden randje? Mogelijk dat   corona zorgt voor dit afwijkende beeld. 

Zo scheelde het natuurlijk dat Nederland veel meer thuis was toen we vanuit huis werkten. Ook de  avondklok hielp mee bij het omlaag brengen van auto-inbraken.   Maar de nieuwe cijfers liegen er niet om: in de eerste vier maanden van 2022 is het aantal auto-inbraken togenomen met meer dan 40 procent, ten opzichte van 2021.

14.000 auto-inbraken

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) brengt de cijfers naar buiten op basis van politiecijfers. Zo zijn er bijna 14.000 auto-inbraken in Nederland geregistreerd. En zoals genoemd is dat meer dan 40% dan in het jaar ervoor.

De meest populaire onderdelen om mee te nemen bij een auto-inbraak? Het navigatiesysteem, koplampen en airbags. En dan gaat dus met hele stuur en al mee.  En het dievengilde wordt er steeds beter in, ze zijn vaak in enkele minuten weg.

GPS tracker auto kopen

Wanneer u een GPS tracker auto   in uw auto heeft, bent u in ieder geval altijd op de hoogte van de locatie van de auto én krijgt u een melding bij sabotage of diefstal. Wordt bijvoorbeeld de spanning van de accu gehaald? Dan krijgt u daar direct een melding van via de app, mail of SMS. Ook kunt u de TrackJack koppelen aan het alarmsysteem, waardoor ook een melding wordt gegeven als het alarm af gaat. Handig, zeker als het dievengilde het op uw auto gemunt heeft. 

Bron: Autoblog

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding